Cuketovo-mrkvový šalát (fotorecept)

Autor receptu: nazarboncuk

Rýchla a ľahká večera.

2
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cuketu umyjeme, rozpolíme a lyžičkou vydlabeme dužinu so zrniečkami. Mrkvu ošúpeme.
  2. Zeleninu nakrájame na tenučké plátky.
  3. Na lyžici masla zeleninu opečieme.
  4. Keď zmäkne (cca po 10 min.) pridáme roztlačený cesnak.
  5. Osolíme, okoreníme, pridáme sušenú mätu a rímsky kmín.
  6. Odstavíme, preložíme na tanier a necháme vychladnúť.
  7. Do vychladnutej zeleniny vmiešame biely jogurt. Kto má rád chuť cesnaku, môže ešte pridať roztlačený cesnak. Zamiešame a bohato posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
  8. Podávame ako prílohu alebo ako hlavné jedlo s pečivom, ryžou, bulgurom, olivami, syrom...s čímkoľvek chcete :)