Cuketovo-mrkvový šalát (fotorecept)
Autor receptu: nazarboncuk
Rýchla a ľahká večera.
2 porcie |
5 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Cuketu umyjeme, rozpolíme a lyžičkou vydlabeme dužinu so zrniečkami. Mrkvu ošúpeme.
- Zeleninu nakrájame na tenučké plátky.
- Na lyžici masla zeleninu opečieme.
- Keď zmäkne (cca po 10 min.) pridáme roztlačený cesnak.
- Osolíme, okoreníme, pridáme sušenú mätu a rímsky kmín.
- Odstavíme, preložíme na tanier a necháme vychladnúť.
- Do vychladnutej zeleniny vmiešame biely jogurt. Kto má rád chuť cesnaku, môže ešte pridať roztlačený cesnak. Zamiešame a bohato posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
- Podávame ako prílohu alebo ako hlavné jedlo s pečivom, ryžou, bulgurom, olivami, syrom...s čímkoľvek chcete :)