Cuketový prívarok

Cuketovo-kôprový prívarok (fotorecept)

Autor receptu: alexandra20

Sezóna cukety je v plnom prúde a tentokrát som ju využila na výborný prívarok.

5
porcií
15 minút
príprava
20-30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cuketu ošúpem a nastrúham. Zemiaky ošúpem, nakrájam na kocky a dám variť. Uvarené zemiaky zlejem, ale vývar si nechám pre prípadné zriedenie prívarku.
  2. Do veľkého hrnca si dám roztopiť maslo a pridám cuketu. Osmahnem kým cuketa nepustí šťavu, pridám bobkový list, soľ a trochu čierneho korenia.
  3. Odoberiem pár zemiakov, ktoré vyšľahám do hladka na zahustenie prívarku. V miske zmiešam mlieko, kyslú smotanu a vyšľahané zemiaky. Túto zmes vlejem do hrnca k cukete a poriadne premiešam.
  4. Po chvílke pridám zemiaky, premiešam a nechám povariť kým si nakrájam na drobno kôpor.
  5. Kôpor pridám do prívarku. Množstvo je individuálne podľa toho ako ho má kto rád. Poriadne premiešam. Ja som pridala ešte trochu vývaru, aby nebol príliš hustý a nechám prívarok prevrieť.
  6. Na záver ešte ochutnám a prípadne dochutím. Mne tam chýbalo len trochu soli a kto má rád môže pridať citrónovú šťavu alebo ocot. Prívarok je hotový. Podávala som ho s fašírkami pečenými v rúre a čerstvým chlebíkom. Prajem dobrú chuť.