Cuketový prívarok
Cuketovo-kôprový prívarok (fotorecept)
Autor receptu: alexandra20
Sezóna cukety je v plnom prúde a tentokrát som ju využila na výborný prívarok.
5 porcií |
15 minút príprava |
20-30 minút tepelná úprava |
Postup
- Cuketu ošúpem a nastrúham. Zemiaky ošúpem, nakrájam na kocky a dám variť. Uvarené zemiaky zlejem, ale vývar si nechám pre prípadné zriedenie prívarku.
- Do veľkého hrnca si dám roztopiť maslo a pridám cuketu. Osmahnem kým cuketa nepustí šťavu, pridám bobkový list, soľ a trochu čierneho korenia.
- Odoberiem pár zemiakov, ktoré vyšľahám do hladka na zahustenie prívarku. V miske zmiešam mlieko, kyslú smotanu a vyšľahané zemiaky. Túto zmes vlejem do hrnca k cukete a poriadne premiešam.
- Po chvílke pridám zemiaky, premiešam a nechám povariť kým si nakrájam na drobno kôpor.
- Kôpor pridám do prívarku. Množstvo je individuálne podľa toho ako ho má kto rád. Poriadne premiešam. Ja som pridala ešte trochu vývaru, aby nebol príliš hustý a nechám prívarok prevrieť.
- Na záver ešte ochutnám a prípadne dochutím. Mne tam chýbalo len trochu soli a kto má rád môže pridať citrónovú šťavu alebo ocot. Prívarok je hotový. Podávala som ho s fašírkami pečenými v rúre a čerstvým chlebíkom. Prajem dobrú chuť.