Cuketovo-jablkový perník
Foto: horalkalesna
Trocha upravený recept na perníkový koláč.
30 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
2 PL (sladidlo) |
|
2 ks |
|
100 ml |
|
1 ČL |
|
2 ČL |
|
3 PL |
|
1 bal. |
|
500 ml vlažné (Alpro alebo iné) |
|
400 g |
|
2 PL |
|
200 g |
|
4 ks stredne veľké |
|
Na potretie: | |
|
|
Na posypanie: | |
drvené |
|
Postup
-
1
Vajcia so sladidlom vymiešame. Postupne pridávame ostatné suroviny.
- 2
Nakoniec pridáme na jemno nastrúhanú cuketu a hrubšie nastrúhané jablká a všetko dobre premiešame.
- 3
Hotové cesto vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech a pečieme približne 30 minút na 170-180 stupňov.
- 4
Po vytiahnutí potrieme ešte teplý koláč ľubovoľným džemom (ja som mala jablkový) a posypeme drvenými mandľami.
- 5
Hotovo ✅
Tiež perníkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu