Obaľované cuketové kolieska
Obaľované cuketové kolieska

Cuketové kolieska v chrumkavom cestíčku fotorecept

evusik - fotkaevusik, 24. júla 2018
Cuketové kolieska v chrumkavom cestíčku (fotorecept)
Foto: evusik

Toto je môj tohtoročný najobľúbenejší recept z cukety.

15 minút
príprava
15 minút
na 220 °C

Suroviny

 mladá
Na obaľovanie:
1 ks
4 PL (alebo jogurt)
50 g
100 g strúhaný

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mladú, tenkú cuketu umyjeme a nakrájajme na približne 1cm kúsky. Osolíme a hneď ju obaľujeme. Nachystáme si 3 misky. Do jednej dáme hladkú múku. V druhej zmiešame vajíčko, kyslú smotanu alebo jogurt, soľ, mleté čierne korenie, drvenú rascu. A v tretej zmiešame strúhanku a nastrúhaný syr.

    Cuketové kolieska v chrumkavom cestíčku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cuketové kolieska obaľujeme v múke, vo vajíčku a nakoniec v strúhanke zo syrom. Je to také patlámo, ale čím viac toho na kolieska napatláte, tým lepšie.

    Cuketové kolieska v chrumkavom cestíčku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Obalené kolieska ukladáme na plech na pečiaci papier. Ak chcete, môžete kolieska trochu pokvapkať olejom, ale nie je to nutné.

    Cuketové kolieska v chrumkavom cestíčku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme vo vyhriatej rúry na 200 °C asi 15-20 minút.

    Cuketové kolieska v chrumkavom cestíčku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame ihneď ešte horúce najlepšie s cesnakovým dresingom alebo tatarskou omáčkou. Cesnakový dresing - kyslá smotana, soľ, mleté čierne korenie a veľa pretlačeného cesnaku. Ale kľudne môžete podávať aj ako hlavné jedlo s varenými zemiakmi.

    Cuketové kolieska v chrumkavom cestíčku (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu