Cuketová baba, ktorú milujú aj mäsožravci fotorecept

arachnea - bez fotkyarachnea, 25. júla 2018 19:30
Ďalšie recepty »
Cuketová baba, ktorú milujú aj mäsožravci (fotorecept)Foto: arachnea

Je sezóna cukiet a mne sa ich tento rok urodilo požehnane. Cuketu som už robila na viacero spôsobov: placky, v cestíčku, cesnakové cuketové špagety... No sestra Gabika mi pred pár dňami dala recept na cuketovú babu....a odvtedy som ju robila už tri krát. Je fakt dobrá, chutí aj manželovi. A to je fakt mäsožravec.

8
porcií
20 min
príprava
30 min
na 180 °C

Suroviny

500 g
150 g
125 g
2 ks
1 hlavička
2 hrste
1/2 bal.
1 štipka
1 štipka
na potretie plechu
1 šálka
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Zo záhrady (alebo obchodu) si prinesieme cuketu.

    Cuketová baba, ktorú milujú aj mäsožravci (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Podľa zoznamu surovín si ich nachystáme.

    Cuketová baba, ktorú milujú aj mäsožravci (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na veľkom strúhadle si nastrúhame do veľkej misy celú cuketu. Aj s vnútrom a šupkou.

    Cuketová baba, ktorú milujú aj mäsožravci (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme nastrúhaný syr, ...

    Cuketová baba, ktorú milujú aj mäsožravci (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ... nakrájané údeniny - čo chladnička dá alebo čo máte radi :-)

    Cuketová baba, ktorú milujú aj mäsožravci (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ďalej pridáme nasekané bylinky - ja som dala majoránku, oregano, petržlen, rozmarín. Rozbijeme dve vajíčka a rozpučíme cesnak.

    Cuketová baba, ktorú milujú aj mäsožravci (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vsypeme strúhanku a pridáme kypriaci prášok, trošku soli a korenia. Nezabudnite, že údeniny a syr sú dosť slané, takže so soľou opatrne.

    Cuketová baba, ktorú milujú aj mäsožravci (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Rozmiešame a naložíme do vyššieho plechu, ktorý sme si predtým vymastili olejom a vysypali troškou strúhanky.

    Cuketová baba, ktorú milujú aj mäsožravci (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Asi takto :-)

    Cuketová baba, ktorú milujú aj mäsožravci (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote asi 180 stupňov pol hodinu. Ale pre istotu aj kontrolujeme, či je krásne upečená. A tu ju máme, krásavicu. Škoda, že sa nedá nafotiť aj vôňa, lebo vonia nádherne. Dobrú chuť!

    Cuketová baba, ktorú milujú aj mäsožravci (fotorecept) - obrázok 10
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist