Cuketová baba
Cuketová baba

Cuketová baba, ktorú milujú aj mäsožravci fotorecept

arachnea - fotkaarachnea, 25. júla 2018
Cuketová baba, ktorú milujú aj mäsožravci (fotorecept)
Foto: arachnea

Je sezóna cukiet a mne sa ich tento rok urodilo požehnane. Cuketu som už robila na viacero spôsobov: placky, v cestíčku, cesnakové cuketové špagety... No Zobraziť celý popisJe sezóna cukiet a mne sa ich tento rok urodilo požehnane. Cuketu som už robila na viacero spôsobov: placky, v cestíčku, cesnakové cuketové špagety... No sestra Gabika mi pred pár dňami dala recept na cuketovú babu....a odvtedy som ju robila už tri krát. Je fakt dobrá, chutí aj manželovi. A to je fakt mäsožravec.

8
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
150 g
125 g
2 ks
1 hlavička
2 hrste
1/2 bal.
1 štipka
1 štipka
na potretie plechu
1 šálka




Postup

  1. 1

    Zo záhrady (alebo obchodu) si prinesieme cuketu.

    Cuketová baba, ktorú milujú aj mäsožravci (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Podľa zoznamu surovín si ich nachystáme.

    Cuketová baba, ktorú milujú aj mäsožravci (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na veľkom strúhadle si nastrúhame do veľkej misy celú cuketu. Aj s vnútrom a šupkou.

    Cuketová baba, ktorú milujú aj mäsožravci (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme nastrúhaný syr, ...

    Cuketová baba, ktorú milujú aj mäsožravci (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ... nakrájané údeniny - čo chladnička dá alebo čo máte radi :-)

    Cuketová baba, ktorú milujú aj mäsožravci (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ďalej pridáme nasekané bylinky - ja som dala majoránku, oregano, petržlen, rozmarín. Rozbijeme dve vajíčka a rozpučíme cesnak.

    Cuketová baba, ktorú milujú aj mäsožravci (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vsypeme strúhanku a pridáme kypriaci prášok, trošku soli a korenia. Nezabudnite, že údeniny a syr sú dosť slané, takže so soľou opatrne.

    Cuketová baba, ktorú milujú aj mäsožravci (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Rozmiešame a naložíme do vyššieho plechu, ktorý sme si predtým vymastili olejom a vysypali troškou strúhanky.

    Cuketová baba, ktorú milujú aj mäsožravci (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Asi takto :-)

    Cuketová baba, ktorú milujú aj mäsožravci (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote asi 180 stupňov pol hodinu. Ale pre istotu aj kontrolujeme, či je krásne upečená. A tu ju máme, krásavicu. Škoda, že sa nedá nafotiť aj vôňa, lebo vonia nádherne. Dobrú chuť!

    Cuketová baba, ktorú milujú aj mäsožravci (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

radost
my tiež rôzne variácie cuketové páchame..
údeniny radi nemáme
dávam mäso mleté..
vždy improvizujem
vždy je iná
vždy dobrá..:-)
motyka
Toto musí byť výborné. Určite aj pre mäsožravcov. Urobím ešte do konca týždňa.
luwinka
Práveže vonia až sem , viem si tú chuť a vôňu predstaviť . Vyzerá to dobre .
drajan
Toto je skvelá "vec", mnam... variácií je veľa. Ja robím s hrubou múkou. Mňam. Skvelý recept, iste odporúčam všetkým, ktorý ešte takéto čosi nevyskúšali.
vlado29
Ahoj, prepáč , ale namiesto údeniny som použil zvyšok mletého mäsa na špagety, to je len jedno, čo som si dovolil zmeniť na technologickom postupe :). Výsledok hmmmmmmmmmmm !!!! Držím palce v ďalších nápadoch !
arachnea
@Vlado29 (28.7.2018 08:48)
Ahoj, Vladko,
aj ja rada experimentujem. Tie údeniny boli zvyšky z chladničky.... aj mleté mäso je fajn :-)

motyka
@Arachnea - práve si na nej pochutnávame. Je to vynikajúce. Máš pravdu - aj mäsožravci chcú dupľu. Škoda, že nemám možnosť poslať foto. Aj to, ako to jedia. A k tomu - studené pivko. Určite zaradím do jedálnička. Ďakujem za výborný recept. Len na budúce treba 2 veľké plechy. Díky.
arachnea
@Motyka (28.7.2018 17:47)

Veľmi sa teším, že Vám chutilo. Aj pivko je fajn v tomto horku :-)
klukodvody
Přesně podle Tebe a nemá to chybu. Podělil jsem se se sousedy a tu chválu bude slyšet až k Tobě. Díky za super recept. Cukety rostou jako o závod a pomalu jsem nevěděl co vařit. Díky a oizdravujeme.
arachnea
@Klukodvody (30.7.2018 14:52)
Vďaka za krásny komentár :-) Som veľmi rada, že chutilo. Aj ja pozdravujem Teba a aj susedov.
kucharka
Tak dnes bude na večeru...
Ja už som si odkrojila kúsok ( skúška kvality ! ) a musím povedať, že je naozaj výborná.
Miesto strúhanky som dala ovsené vločky.
Ďakujem za recept.


arachnea
@Kucharka (31.7.2018 17:30)
Tak dobrú chuť k tej večeri :-) S ovsenými vločkami určite aj ja nabudúce vyskúšam.
Tvoja baba na fotečke vyzerá fantasticky.
amelia11
vynikajúci, môžem aj s patizonom? na fotke je vidieť aj ten




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia