Foto: tinca
Recept mám od kamarátky, veľmi mi to chutí. Ak ešte máte prebytky, tí čo ju pestujú tak vyskúšajte. Jedná sa o šialkovú babu.
10
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
3 šálky nastrúhaná |
|
1/2 šálky |
|
1 hlávka, bezstrukový |
|
1 šálka |
|
1/2 šálky |
|
3 ks |
|
3 ks, hrubé /špekačky/ |
|
15 dkg strúhaný |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
1/2 balíč. |
|
koreniny: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny. Očistíme a nastrúhame cuketu, cibuľu a cesnak. Olúpané špekačky /ja som použila hrubé teľacie párky/ pokrájame na kocky. Taktiež nastrúhame syr a nasekáme čerstvé vňaťky. Všetky suroviny spolu zamiešame.
- 2
Olejom si vymažeme plech a vysypeme strúhankou. Zamiešanú zmes na babu vylejeme na plech a rovnomerne urovnáme. Pečieme pri 180 st.C cca 25 minút. Necháme vychladnúť. Môžeme podávať aj teplú, ale sa horšie porcuje.
- 3
No a môžeme podávať. Hodí sa k tomu čerstvá zelenina, kyslé uhorky, ale aj tatarka. Dobrú chuť!
- 2
Tvoja je veľmi pekná a aj servírovanie decentné.