Čučoriedkový rozmar fotorecept

monccicci - fotkamonccicci, 3. októbra 2014
Čučoriedkový rozmar (fotorecept)
Foto: monccicci

Tento recept je náš obľúbený (pôvodne sa volá Ženský rozmar, ale už som tu našla iné s takýmto názvom). Mám ho od mamky a Zobraziť celý popisTento recept je náš obľúbený (pôvodne sa volá Ženský rozmar, ale už som tu našla iné s takýmto názvom). Mám ho od mamky a pripravujeme ho už roky. Možno tu na Vareche už niekde je, alebo aspoň nejaký podobný, ale bude aspoň medzi novšími receptami... :-) Zatiaľ sa nenašiel nikto, komu by nechutil, tak sa hádam stane obľúbený aj u vás :-)

100 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 - 350 g
250 g
4 ks
250 g
2 čajové lyžičky
4 polievkové lyžice
štipka




Postup

  1. 1

    Z vlažného mlieka, trochu cukru a sušeného droždia pripravíme kvások. Múku, maslo, 4 žĺtky, kvások a štipku soli zamiesime na cesto. Pozor, do cesta neide cukor! Vznikne také polotuhé cesto. Cesto rukami rovnomerne utlačíme na plech vystlaný papierom na pečenie. (Môžete aj pomocou valčeka na vymastený a múkou vysypaný plech, ale takto je to jednoduchšie.) Necháme na teplom mieste kysnúť cca 90 minút.

    Čučoriedkový rozmar (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na cesto dáme čučoriedky. Ja som mala mrazené "kanadské" veľké čučoriedky, ony sa pekne potom rozpečú... Ale môžete použiť aj obyčajné, alebo aj kompótové, samozrejme, najlepšie sú čerstvé :-)

    Čučoriedkový rozmar (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Upečieme. Ja som dala piecť na 200 stupňov (teplovzdušne) cca 30 minút. Vy dávajte podľa svojich rúr :-D

    Čučoriedkový rozmar (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zo štyroch vychladených bielkov, štipky soli a 250 g cukru (môže byť aj práškový, ja mám radšej na sneh krupicový alebo kryštálový) vyšľaháme tuhý sneh. Ja robím takto: najprv prešľahám chvíľu so soľou, potom pridám cukor a šľahám cca 5 - 6 minút. Potom je sneh krásne tuhý, nesmie sa roztekať. Mal by vyzerať asi takto:

    Čučoriedkový rozmar (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a po nanesení na celý koláč...

    Čučoriedkový rozmar (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Koláč so snehom dáme ešte zapiecť na cca 15 minút, aby sneh zružovel (na 160 - 180 stupňov). Po upečení by mal vyzerať asi takto :-) Dobrú chuť :-)

    Čučoriedkový rozmar (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

mariamka
hned mi to pripomenulo moje "Rozburene more" :)) toto je velmi vdacny kolacik, cerstve cucoriedky tomu daju tu spravnu "spicku" a sneh krasne drzi, vydareny uz na pohlad :)
radost
synov obľúbený =ženský rozmar=akurát-potieram džemom ríbezľovým..ked budem piecť-skúsim čučoriedky-mám z vlastnej úrody- v mrazničke..možno aj tento víkend-bo budem cestovať k nemu na návštevu..potešila by som ho..:-)
monccicci
@mariamka naozaj mas podobny recept, uz som si ho pozrela :-) akurat menej masla v ceste a nepecies pred navrstvenim snehu - ale super, ak nebudem mat cucoriedky, tak vyskusam aj tvoju variantu :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia