Čučoriedkový koláč

Čučoriedkový čokoládovo-tvarohový koláč (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Suroviny

Postup

  1. Na cesto najprv rozpustím v kastróliku maslo s čokoládou nad vodným kúpeľom. Vsypem kryštálový cukor a miešam. Čokoládovú zmes nechám trochu vychladnúť. Prelejem do väčšej misky. Pridám a vmiešam vanilkový cukor, celé vajcia a štipku soli. Použila som ručný mixér na primeranú rýchlosť. Napokon do cesta prisypem múku premiešanú s práškom do pečiva. Poriadne premiešam.
  2. Husté čokoládové cesto nalejem a rozotriem rovnomerne do formy 24 x 24 cm, ktorú som si vopred vystlala papierom na pečenie. Papier som natrela štipkou masla.
  3. Tvarohovú zmes som vymiešala metličkou z uvedených surovín. Posledný do zmesi dávam Zlatý klas a premiešam. Túto zmes opatrne menším prúdom vylievam na čokoládové cesto.
  4. Vrch tvarohovej zmesi som posypala čučoriedkami husto, ale môžete aj menej. Moje lesné čučoriedky boli z mrazničky.
  5. Vo vyhriatej rúre pečiem na 170-175 stupňov 35-40 minút. Kontrolujem. Riaďte sa svojou rúrou.
  6. Upečený koláč nechávam riadne vychladnúť. Ak máte radi veľmi sladké, vrch koláča si môžete posypať práškovým cukrom.