Čučoriedkové muffiny s bielou čokoládou a mrveničkou
Rýchly a jednoduchý recept na chutné muffinky.
12
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
25-30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| Muffiny: | |
| 400 g |
|
| 100 g |
|
| 1 bal. |
|
| 1 bal. |
|
| 250 ml |
|
| 50 ml |
|
| 2 ks |
|
| 100 g |
|
| 150-200 g |
|
| Mrvenička: | |
| 80 g studené |
|
| 40 g |
|
| 20 g |
|
Postup
-
1
Muffiny: Vajcia, cukor a vanilkový cukor vymiešame do peny. Pridáme olej.
- 2
Zmiešame múku a kypriaci prášok.
- 3
Na striedačku pridávame do vaječnej zmesi múku a mlieko, kým nevznikne hladké tekuté cesto.
- 4
Pridáme čučoriedky a nasekanú čokoládu. Jemne premiešame.
- 5
Zmiešaním studeného masla, cukru a múky pripravíme mrveničku.
- 6
Do formy na muffiny poukladáme papierové košíčky, ktoré naplníme pripraveným cestom do 2/3. Muffiny posypeme mrveničkou a pečieme ich na 180 °C približne 25-30 minút do zlatista.
Tiež Čučoriedkové muffiny:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu