Čučoriedkové muffiny
Čučoriedkové muffiny

Čučoriedkové muffiny s bielou čokoládou

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 18. júla 2021
12
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks
1 bal.
1 bal.
1 hrnček (150 ml)
150 ml
1/2 hrnčeka
2 hrnčeky
 štipka
60 g
200 g čerstvé




Postup

  1. 1

    Hrnček =150 ml. Čučoriedky najprv umyjeme a necháme odkvapkať. Múku preosejeme s práškom do pečiva a pridáme soľ. V druhej miske mixérom vymiešame vajcia s vanilínovým a kryštálovým cukrom. K nim následne pridáme olej, jogurt a opäť vymiešame.

  2. 2

    Následne pridáme sypké preosiate suroviny a všetko spojíme, aby sme dostali hladké cesto. Nakoniec ešte pridáme odkvapkané čučoriedky a čokoládu nasekanú na menšie kúsky. Lyžicou premiešame a plníme do silikónových košíkov. Mne ich vyšlo presne 12.

  3. 3

    Pečieme na 200 °C asi 20 minút (závisí od rúry) a následne necháme na mriežke vychladnúť. Muffinky budú šťavnaté a mäkké aj na druhý deň, teda ak vám náhodou ešte ostanú.

  4. 4

    Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom

Diskusia k receptu

marienka44
Nemam silikonove kosicky, len formu- plech s 12 otvormi. Ked sa pouziju silikonove kosicky, tak ten plech uz asi netreba. Pytam sa, lebo dcera vo svojej kuchyni nema ani plech, ani silik. kosicky. Tie sa mi vidia praktickejsie, mozem si ich kupit viac kusov podla uvazenia. Je to tak?
siuuu
Pekný receptík - musím kúpiť silikónové košíčky, pretože tie papierové sa nejako zopsuli a nedajú sa dobre dávať dolu :-/
1x motyka