Čučoriedkové muffiny s bielou čokoládou
Foto: frommykitchendotcom
12
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
20 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
2 ks |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
1 hrnček (150 ml) |
|
150 ml |
|
1/2 hrnčeka |
|
2 hrnčeky |
|
štipka |
|
60 g |
|
200 g čerstvé |
|
Postup
-
1
Hrnček =150 ml. Čučoriedky najprv umyjeme a necháme odkvapkať. Múku preosejeme s práškom do pečiva a pridáme soľ. V druhej miske mixérom vymiešame vajcia s vanilínovým a kryštálovým cukrom. K nim následne pridáme olej, jogurt a opäť vymiešame.
- 2
Následne pridáme sypké preosiate suroviny a všetko spojíme, aby sme dostali hladké cesto. Nakoniec ešte pridáme odkvapkané čučoriedky a čokoládu nasekanú na menšie kúsky. Lyžicou premiešame a plníme do silikónových košíkov. Mne ich vyšlo presne 12.
- 3
Pečieme na 200 °C asi 20 minút (závisí od rúry) a následne necháme na mriežke vychladnúť. Muffinky budú šťavnaté a mäkké aj na druhý deň, teda ak vám náhodou ešte ostanú.
- 4
Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom
Tiež Čučoriedkové muffiny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu