Čučoriedkový zákusok
Čučoriedková Pavlovova
Autor receptu: redakcia
10 ks porcií |
90 minút tepelná úprava |
Postup- Bielky s cukrom a so štipkou soli
vyšľaháme na sneh, z ktorého vytvarujeme na plech vystlaný papierom košíčky. Pečieme najprv 30 minút pri teplote
140 stupňov a potom 60 minút pri
100 stupňoch.
- Čučoriedky podusíme s cukrom a pektínom
domäkka, ale nerozvárame ich, necháme
ich celé.
- Na krém zohrejeme čučoriedkové
pyré, pridáme citrónovú šťavu, na kúsky
nalámanú čokoládu. Odstavíme, miešame, kým sa čokoláda nerozpustí a potom primiešame napučanú želatínu. Dáme
vychladiť. Vyšľaháme smotanu a potom
ešte spolu s čučoriedkovo–čokoládovou
zmesou vyšľaháme dotuha.
- Vychladnuté sušené snehové korpusy plníme dusenými
čučoriedkami a krémom. Ozdobíme
čerstvými čučoriedkami.
- Ruby čokoláda má ružovú farbu, ale nie je to
pridaním farbív alebo ovocných
príchutí. Je vyrobená z vyšľachtených
ružových kakaových bôbov.
|