Čučoriedkový zákusok

Čučoriedková Pavlovova

Autor receptu: redakcia

10 ks
porcií
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Bielky s cukrom a so štipkou soli vyšľaháme na sneh, z ktorého vytvarujeme na plech vystlaný papierom košíčky. Pečieme najprv 30 minút pri teplote 140 stupňov a potom 60 minút pri 100 stupňoch.
  2. Čučoriedky podusíme s cukrom a pektínom domäkka, ale nerozvárame ich, necháme ich celé.
  3. Na krém zohrejeme čučoriedkové pyré, pridáme citrónovú šťavu, na kúsky nalámanú čokoládu. Odstavíme, miešame, kým sa čokoláda nerozpustí a potom primiešame napučanú želatínu. Dáme vychladiť. Vyšľaháme smotanu a potom ešte spolu s čučoriedkovo–čokoládovou zmesou vyšľaháme dotuha.
  4. Vychladnuté sušené snehové korpusy plníme dusenými čučoriedkami a krémom. Ozdobíme čerstvými čučoriedkami.
  5. Ruby čokoláda má ružovú farbu, ale nie je to pridaním farbív alebo ovocných príchutí. Je vyrobená z vyšľachtených ružových kakaových bôbov.