Foto: micho
zdroj you tube
porcií
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Z múky, cukru, droždia, vlažného mlieka a soli si vypracujeme cesto a necháme kysnúť na teplom mieste 1 a 1/2 až 2 hodiny. Maslo rozvaľkáme medzi 2 fóliami a dáme do chladničky.
- 2
Vykysnuté cesto postláčame päsťou, aby sme vytlačili vzduch a rozvaľkáme na obdĺžnikový plát, na ktorý položíme rozvaľkané maslo (maslo rozvaľkáme asi na 1/3 veľkosti cesta) preložíme ho cestom a rozvaľkáme. Cesto preložíme na 1/3, zabalíme do fólie a dáme na 1/2 hodiny do chladničky. Po polhodine cesto znovu rozvaľkáme na obdĺžnik, preložíme na 1/3. Zabalíme do fólie a dáme na ďalšiu 1/2 hodinu do chladu. Tento postup ešte raz zopakujeme a dáme do chladničky. najlepšie cez noc.
- 3
Potom cesto rozkrojíme na polovicu a každú rozvaľkáme na 1/2 cm hrubý, dlhý plát, široký cca 15 cm, nakrájame ho na trojuholníky, ktoré zrolujeme do tvaru croissantov. Poukladáme na plech, dáme podkysnúť. Nakoniec croissanty potrieme vajíčkom, ktoré sme rozšľahali s vodou a upečieme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Len by som chcela vediet, ci treba spravit klasicky kvasok alebo kvasnice /svieze/ len tak do cesta namrvit. Podla mnozstva kvasnic /20 g/ su to asi svieze kvasnice, susených by bolo menej. Ukladam do KK.
@marienka44 keď robím kysnuté cesto,nikdy si nerobím zvlášť kvások,všetko dám do misy naraz a vypracujem cesto,prípadne to nechám urobiť pekáreň. To mi poradila raz jedna kolegyňa,a aj keď som robil v jednom nemenovanom hypermarkete,tak na pekárni to robili tak isto.
@evanaaa cesato prekladáš ako pľundrové alebo lístkové cesto.
@sejla tvoj muž je určite šikovný zase v niečom inom