Crème brûlée

Crème brûlée

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Postup

  1. Žĺtky ručne vymiešame s kryštálovým cukrom, nešľaháme ručným mixérom, aby sa nevytvorila pena, ktorá by pri pečení klesla.
  2. Vanilkový struk rozrežeme na polovicu a nožom z neho vyškrabeme dreň. Smotanu, mlieko, vanilkový cukor, vyškrabanú dreň z vanilkového struku aj vanilkový struk zohrejeme. Vanilkový struk vyberieme a smotanovú zmes primiešame k žĺtkovej hmote.
  3. Nad vodnou parou za stáleho miešania varíme, kým krém nezhustne.
  4. Rúru vyhrejeme na 170 °C. Do hlbokého plechu na pečenie vložíme zapekacie formičky a nalejeme do nich pripravený horúci krém. Misky podlejeme horúcou vodu tak, aby siahala do polovice misiek. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 25 minút.
  5. Vychladnuté misky vložíme na 2 hodiny do chladničky.
  6. Misky zasypeme kryštálovým cukrom a pomocou flambovacej pištole vytvoríme karamel.
  7. Dozdobíme ovocím obaleným v cukre a jedlými kvetmi.