Crème brûlée
Crème brûlée
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
25 minút na 170 °C |
Postup- Žĺtky ručne vymiešame s kryštálovým cukrom, nešľaháme ručným mixérom, aby sa nevytvorila pena, ktorá by pri pečení klesla.
- Vanilkový struk rozrežeme na polovicu a nožom z neho vyškrabeme dreň. Smotanu, mlieko, vanilkový cukor, vyškrabanú dreň z vanilkového struku aj vanilkový struk zohrejeme. Vanilkový struk vyberieme a smotanovú zmes primiešame k žĺtkovej hmote.
- Nad vodnou parou za stáleho miešania varíme, kým krém nezhustne.
- Rúru vyhrejeme na 170 °C. Do hlbokého plechu na pečenie vložíme zapekacie formičky a nalejeme do nich pripravený horúci krém. Misky podlejeme horúcou vodu tak, aby siahala do polovice misiek. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 25 minút.
- Vychladnuté misky vložíme na 2 hodiny do chladničky.
- Misky zasypeme kryštálovým cukrom a pomocou flambovacej pištole vytvoríme karamel.
- Dozdobíme ovocím obaleným v cukre a jedlými kvetmi.
|