Crème brûlée
	        Crème brûlée
	        Autor receptu: redakcia 	         
	        
	          | 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	20 minút príprava  | 
				  	  
				  	25 minút  na 170 °C  | 
 
 Postup- Žĺtky ručne vymiešame s kryštálovým cukrom, nešľaháme ručným mixérom, aby sa nevytvorila pena, ktorá by pri pečení klesla.
 - Vanilkový struk rozrežeme na polovicu a nožom z neho vyškrabeme dreň. Smotanu, mlieko, vanilkový cukor, vyškrabanú dreň z vanilkového struku aj vanilkový struk zohrejeme. Vanilkový struk vyberieme a smotanovú zmes primiešame k žĺtkovej hmote.
 - Nad vodnou parou za stáleho miešania varíme, kým krém nezhustne.
 - Rúru vyhrejeme na 170 °C. Do hlbokého plechu na pečenie vložíme zapekacie formičky a nalejeme do nich pripravený horúci krém. Misky podlejeme horúcou vodu tak, aby siahala do polovice misiek. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 25 minút.
 - Vychladnuté misky vložíme na 2 hodiny do chladničky.
 - Misky zasypeme kryštálovým cukrom a pomocou flambovacej pištole vytvoríme karamel.
 - Dozdobíme ovocím obaleným v cukre a jedlými kvetmi.
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |