Čokoládová roláda
Čokoládová roláda

Čokoládovo-smotanová roláda s višňami

elenas - fotkaelenas, 17. januára 2020
Čokoládovo-smotanová roláda s višňami
Foto: elenas

Jednoduchá, rýchla na prípravu a veľmi chutná roláda, ľahučká, jemná a úplne sa rozplýva na jazyku.

12-15
porcií
30 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
3 ks
80 g
1 ČL
60 g
20 g
1 PL
trochu (na posypanie)
Plnka:
250 ml (33 %)
250 g
3 PL
1 ks (alebo iné ovocie)
Čokoládová poleva:
100 g
4 PL
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajcia (izbovej teploty) vyšľaháme do ľahkej peny, pridáme cukor a vanilkový cukor a šľaháme do nadýchanej, hustej peny asi 10 minút. Pridáme preosiatu múku a kakao, opatrne zamiešame varechou (zospodu nahor). Nakoniec pridáme vodu izbovej teploty a ľahko zamiešame.

    Čokoládovo-smotanová roláda s višňami  - obrázok 1
  2. 2

    Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej na 180 °C rúre 12-13 minút. Medzitým si pripravíme druhý list papiera na pečenie a poprášime ho práškovým cukrom. Upečené cesto prevrátime spolu s papierom na pečenie na druhý papier a prikryjeme ho navlhčenou a vyžmýkanou kuchynskou utierkou. Necháme vychladnúť 20-30 minút.

    Čokoládovo-smotanová roláda s višňami  - obrázok 2
  3. 3

    Zatiaľ pripravíme plnku tak, že smotanu na šľahanie, mascarpone a práškový cukor spolu vyšľaháme na hustý krém.

    Čokoládovo-smotanová roláda s višňami  - obrázok 3
  4. 4

    Z vychladnutého cesta odstránime horný papier na pečenie a dobre pokvapkáme šťavou z kompótu. Natrieme plnkou (z plnky odložíme asi 2 PL). Na krém poukladáme odkvapkané višne (bez kôstok), višne môžeme aj rozpoliť. Roládu zrolujeme pomocou spodného papiera na pečenie. Boky vyplníme odloženým krémom, zabalíme roládu do papiera na pečenie a dáme schladiť do chladničky asi na 1 hodinu.

    Čokoládovo-smotanová roláda s višňami  - obrázok 4
  5. 5

    Poleva: Maslo s mliekom zohrejeme do horúca, pridáme polámanú čokoládu a necháme postať. Keď sa čokoláda rozpustí, premiešame do hladka a necháme trochu vychladnúť, aby nebola úplne riedka. Polevou potrieme roládu a necháme ešte na 1-2 hodinky schladiť.

    Čokoládovo-smotanová roláda s višňami  - obrázok 5
  6. 6

    Dobrú chuť! Roláda je výborná, šťavnatá a jemnučká, úplne sa rozplýva na jazyku.

    Čokoládovo-smotanová roláda s višňami  - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Krásna a určite výborná roláda. Už je v KK. Pekne a zrozumiteľne si popísala postup, pridala fotky, takže kto ju chce urobiť, nemá problém. @elenas , ďakujem Ti.