Čokoládovo-malinová torta

azzaro - bez fotkyazzaro, 15. marca 2014
Čokoládovo-malinová torta
Foto: azzaro

Táto tortička mi veľmi chutila. Parížska šľahačka, čokoládový korpus a maliny. No mňam. Ak sa mám priznať maliny a čokoláda to je moja obľúbená Zobraziť celý popisTáto tortička mi veľmi chutila. Parížska šľahačka, čokoládový korpus a maliny. No mňam. Ak sa mám priznať maliny a čokoláda to je moja obľúbená kombinácia :) . Ďalšie moje recepty nájdete na mojom blogu: http://karolina-azzaro.blogspot.sk/

45 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

300 ml
180 g
250 ml
100 g
70 g
40 g
7 ks
5 ks
80 g
25 g
50 g
200 g




Postup

  1. 1

    Šľahačku a čokoládu dáme do kastróliku a dáme na mierny ohen variť. Keď sa nám čokoláda rozpustí odstavíme a miešame, kým sa nám čokoládová šľahačka nevychladi a dáme do chladničky na pár hodín.

  2. 2

    Korpus: Trúbu zapneme na 180 stupňov a pripavíme si 24cm formu (stačí vystrihnúť papier na pečenie na spodok. Bielky s cukrom vyšľaháme. Rozpustíme maslo a dáme doň čokoládu (do teplého masla aby sa nám čoko rozpustila) a pridáme žĺtky. Opatrne primiešame bielky a jemne zamiešame preosiatu múku s kakaom. Hmotu presunieme do tortovej formy a dáme piecť zhruba na 30minút.

  3. 3

    Po vychladnutí tortu prerežeme potrieme horúcim malinovým džemom, alebo rozvarenými malinami s rumom (alebo bez rumu ako chcete- ja som rum nedala). Na korpus poukladáme polovicu malín. Medzitým si vyšľaháme čokoládovú šľahačku a jemne zamiešame s vyšľahanou šľahačkou. Šľahačku potrieme prvé poschodie korpusu. Položíme druhý korpus potrieme rozvarenými malinami, poukladáme maliny a celú tortu potrieme šľahačkou. Dáme do chladničky schladiť.

Diskusia k receptu

luss44
ja taká šľahačková môžem povedať len mňam :)
azzaro
je skvela a nie je tazka co moze byt problem ak sa niekto snazi udrzat iba pri jednom kusku :)
eviana
Čokoláda a maliny... skvelá kombinácia, mne by chutila veľmi :) 5*




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia