Sú vláčne a veľmi chutné, vďaka višniam aj šťavnaté ;)
porcií
príprava
na 175-200 °C
Postup
-
1
Muffiny sú veľmi jednoduchý dezert, potrebujú dostatok kypriaceho prášku, aby boli nadýchané.
- 2
Zrelé, sladké banány som roztlačila vidličkou na kašu. Pridala som šľahačkovú smotanu alebo stačí mlieko. Spolu má byť 250 ml. Primiešala som olej a vajce. Premiešala som len polievkovou lyžicou.
- 3
Do druhej misky som dala všetky sypké suroviny, okrem nasekanej čokolády. Premiešala som ich. Mokré suroviny som zmiešala so sypkými a pridala nasekanú čokoládu.
- 4
Na dno muffinových košíčkov som dala asi za PL zmesi, do každého 4 višne a doplnila zmesou. Množstvo je presne na jednu muffinovú 12 ks formu.
- 5
Pečiem vo vyhriatej, teplovzdušnej, rúre 10 minút na 200°C a dopekám 15-18 minút na 175°C. Počas pečenia rúru neotváram.
- 6
Muffin v reze
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu