Čokoládovo-banánove muffiny a včielka Maja fotorecept
Myslim, ze vcielky su poslami jari a tak urcite budu aj peknou ozdobou pri inych dobrotkach na vasej velkonocnej tabuli. Cesto muffiniek Zobraziť celý popisMyslim, ze vcielky su poslami jari a tak urcite budu aj peknou ozdobou pri inych dobrotkach na vasej velkonocnej tabuli. Cesto muffiniek je vlacne a dobre sa oddelujem od papierovych kosickov.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
| 250 g |
|
| 1 KL |
|
| 1/2 KL |
|
| 2 PL light |
|
| 50 g rozpustené |
|
| 2 ks |
|
| 2 ks |
|
| 2 PL |
|
| 5 KL |
|
| 150 g, dobra |
|
| 50 ml |
|
| 100-110 g |
|
| 20-30 g |
|
Postup
-
1
Muku, prasok do peciva a soda bicarbonu preosejeme do misky. Pridame cukor, roztopene maslo a popucene banany. Dobre premiesame. V druhej miske zmiesame vajcia, med a mlieko. Pridame do mucno-bananovej zmesi. Vymiesame, kym sa nam obe zmesi spoja.
-
2
Do papierovych kosickov, ktorymi sme vylozili formu na muffiny, dame 1 PL cesta a vlozime kocku cokolady (mozno vynechat) a prikryjeme cestom tak, aby boli kosicky naplnene do 2/3-tin. pecieme vo vyhriatej rure pri teplote 190 stupnov C asi 20 minut. Urobte si skusku spajlou. Muffiny nechame postat vo forme asi 5 minut a potom ich prelozime na mriezku do uplneho vychladnutia.
-
3
Z marcipanu vytvarujeme telo vcielky.Urobime vacsie aj mensie vcielky. Malym nozikom narezeme otvor pre kridelka a opatrne vsunieme platky mandli. S roztopenou cokoladou urobime na telicko ciarky, ocka a ustocka.
-
4
Urobime polevu na muffiny. Na miernom ohni si dame zahriat smotanu a nalameme do nej cokoladu. Miesame, kym sa hmota nespoji. Nechame ochladit, nech hmota trochu stuhne. Malou lyzickou naniesiem cokoladu na muffiny a prilozime vcielky. Mozeme prelozit do novych papierovych kosickov.
-
5
Dobru chut!









ethanel : ja som tiez cokoladova:)
vsetkym vam dakujem a tesim sa, ze sa vam moje vcielocky pacia