Čokoládovo-banánove muffiny a včielka Maja (fotorecept)

Autor receptu: adkas

Myslim, ze vcielky su poslami jari a tak urcite budu aj peknou ozdobou pri inych dobrotkach na vasej velkonocnej tabuli. Cesto muffiniek je vlacne a dobre sa oddelujem od papierovych kosickov.

12
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Muku, prasok do peciva a soda bicarbonu preosejeme do misky. Pridame cukor, roztopene maslo a popucene banany. Dobre premiesame. V druhej miske zmiesame vajcia, med a mlieko. Pridame do mucno-bananovej zmesi. Vymiesame, kym sa nam obe zmesi spoja.
  2. Do papierovych kosickov, ktorymi sme vylozili formu na muffiny, dame 1 PL cesta a vlozime kocku cokolady (mozno vynechat) a prikryjeme cestom tak, aby boli kosicky naplnene do 2/3-tin. pecieme vo vyhriatej rure pri teplote 190 stupnov C asi 20 minut. Urobte si skusku spajlou. Muffiny nechame postat vo forme asi 5 minut a potom ich prelozime na mriezku do uplneho vychladnutia.
  3. Z marcipanu vytvarujeme telo vcielky.Urobime vacsie aj mensie vcielky. Malym nozikom narezeme otvor pre kridelka a opatrne vsunieme platky mandli. S roztopenou cokoladou urobime na telicko ciarky, ocka a ustocka.
  4. Urobime polevu na muffiny. Na miernom ohni si dame zahriat smotanu a nalameme do nej cokoladu. Miesame, kym sa hmota nespoji. Nechame ochladit, nech hmota trochu stuhne. Malou lyzickou naniesiem cokoladu na muffiny a prilozime vcielky. Mozeme prelozit do novych papierovych kosickov.
  5. Dobru chut!