Špice som pripravila, lebo som bola zvedavá, či udržia tvar, alebo sa roztečú (keďže tu bola o tom diskusia). Recept som použila presne ten Zobraziť celý popisŠpice som pripravila, lebo som bola zvedavá, či udržia tvar, alebo sa roztečú (keďže tu bola o tom diskusia). Recept som použila presne ten istý, ako som vložila do diskusie a naozaj to drží, aj keď vystavné kusy sú to neni:) Recept som robila z polovičnej dávky.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
uvaríme puding z kryštáloveho cukru,krémového prášku,vanilk.cukru a mlieka.Puding je veľmi hustý, necháme vychladnúť vo folii, aby nemal šupku.
-
2
Vychladnutý puding vyšľaháme s Herou a pridáme kakao.
-
3
Na piškótovú hmotu si vyšľaháme bielka na tuhý sneh, pridáme kryšt. cukor, prešľaháme a pridame žĺtky , múku a krém. prášok. Upečieme malé piškótky.
-
4
Vychladnuté piškótky potrieme čokoládou.
-
5
Na zaschnutú čokoládu striekame do výšky špice a dovnútra vlejeme vaječný likér.Alebo podľa chuti.
-
6
Hotové a vychladnuté špice máčame v čokoláde
5 g krémového prášku, to sa mi zdá málo a múka ani nie je uvedená.
ak sa pozrieš lepšie, je to bod 2.