Čokoládové pralinky

Čokoládové pralinky s pistáciami

Autor receptu: redakcia

30 ks
porcií
70 ( + chladenie) minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Vo vodnom kúpeli rozpustíme nalá­manú čokoládu. Smotanu a alkohol prive­dieme k bodu varu a odstavíme. Pridáme zmäknuté maslo nakrájané na kocky a necháme ho roztopiť. Premiešame.
  2. Do vlažnej smotanovej zmesi primie­šame roztopenú čokoládu izbovej teploty a dôkladne spojíme. Nalejeme do plasto­vej nádoby, prikryjeme potravinovou fó­liou a dáme do chladničky stuhnúť asi na 20 hodín.
  3. Stuhnutú čokoládovú hmotu potom vyberieme z chladničky a necháme ju troška povoliť. Potom z nej tvarujeme guľaté pralinky. Stuhnutú hmotu môžeme aj nožom nakrájať na kocky. Pralinky obalíme v nasekaných nesolených pistáciách a dáme stuhnúť do chladu.
  4. Poleva: V miske nad vodným kúpeľom rozto­píme nalámanú čokoládu, pridáme koko­sový tuk. Odstavíme, premiešame a ne­cháme vychladnúť.
  5. Vychladené pralinky napichneme na špáradlá, namočíme do čokolády a polo­žíme na mriežku. Špáradlo vyberieme a pralinky necháme odkvapkať a stuhnúť.
  6. Pred stuhnutím môžeme pralinky ešte po­sypať nasekanými pistáciami.