Čokoládové pralinky
Čokoládové pralinky s pistáciami
Autor receptu: redakcia
30 ks porcií |
70 ( + chladenie) minút príprava |
Postup- Vo vodnom kúpeli rozpustíme nalámanú čokoládu. Smotanu a alkohol privedieme k bodu varu a odstavíme. Pridáme zmäknuté maslo nakrájané na kocky
a necháme ho roztopiť. Premiešame.
- Do vlažnej smotanovej zmesi primiešame roztopenú čokoládu izbovej teploty a dôkladne spojíme. Nalejeme do plastovej nádoby, prikryjeme potravinovou fóliou a dáme do chladničky stuhnúť asi na 20 hodín.
- Stuhnutú čokoládovú hmotu potom vyberieme z chladničky a necháme ju troška povoliť. Potom z nej tvarujeme guľaté pralinky. Stuhnutú hmotu môžeme aj nožom nakrájať na kocky. Pralinky obalíme v nasekaných nesolených pistáciách a dáme stuhnúť do chladu.
- Poleva: V miske nad vodným kúpeľom roztopíme nalámanú čokoládu, pridáme kokosový tuk. Odstavíme, premiešame a necháme vychladnúť.
- Vychladené pralinky napichneme na špáradlá, namočíme do čokolády a položíme na mriežku. Špáradlo vyberieme a pralinky necháme odkvapkať a stuhnúť.
- Pred stuhnutím môžeme pralinky ešte posypať nasekanými pistáciami.
|