Čokoládové koláčiky s ríbezľami

Autor receptu: timara

Aj v zime sa dá pripomenúť leto . . .

6
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Postup

  1. Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. Zo žĺtka, hnedého a vanilkového cukru a extraktu vymiešame svetlejšiu penu.
  2. Do nej postupne pridávame rozpustené maslo, čokoládu, vlažné mlieko, preosiatú múku, kakao a prášok do pečiva.
  3. Z bielka a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, ktorý jemne zapracujeme do čokoládovej zmesi. Tú vylejeme do vymastených a múkou vysypaných formičiek (vyšlo mi 6 plytkých formičiek s priemerom 13 cm), vrch hojne posypeme ríbezľami.
  4. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov 30 minút. Koláčiky podávame posypané práškovým cukrom.