Čokoládové koláčiky s ríbezľami
Autor receptu: timara
Aj v zime sa dá pripomenúť leto . . .
6 porcií |
15 minút príprava |
30 minút na 170 °C |
Postup
- Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. Zo žĺtka, hnedého a vanilkového cukru a extraktu vymiešame svetlejšiu penu.
- Do nej postupne pridávame rozpustené maslo, čokoládu, vlažné mlieko, preosiatú múku, kakao a prášok do pečiva.
- Z bielka a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, ktorý jemne zapracujeme do čokoládovej zmesi. Tú vylejeme do vymastených a múkou vysypaných formičiek (vyšlo mi 6 plytkých formičiek s priemerom 13 cm), vrch hojne posypeme ríbezľami.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov 30 minút. Koláčiky podávame posypané práškovým cukrom.