Čokoládové brownies so šľahačkou a s malinovou omáčkou
Marko Boczek
zástupca šéfkuchára v reštaurácii Brasserie La Marine v Bratislave, 28. decembra 2020
zástupca šéfkuchára v reštaurácii Brasserie La Marine v Bratislave, 28. decembra 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
45 minút
na 165 °C
na 165 °C
Suroviny
| Brownies: | |
| 125 g |
|
| 100 g |
|
| 40 g |
|
| 35 g |
|
| 180 g |
|
| 3 ks |
|
| 1/2 ČL |
|
| 50 g |
|
| 25 g |
|
| Malinová omáčka: | |
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 220 g mrazené |
|
| Na dozdobenie: | |
| 250 ml |
|
Postup
-
1
Brownies: Čokoládu rozpustíme s maslom vo vodnom kúpeli. Do rozpustenej zmesi pridáme najemno nasekané oriešky a marhule. V miske zmiešame kakao, múku, prášok do pečiva, cukor a pridáme čokoládovú zmes. Dobre premiešame, na záver pridáme vajcia. Premiešame a cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Dáme piecť na 45 minút do rúry vyhriatej na 165 stupňov.
- 2
Malinová omáčka: Do malého hrnca dáme cukor, vodu a zvaríme. Keď sa cukor rozpustí, pridáme prvú polovicu malín a pomaly varíme 30 minút. Potom odstavíme a pridáme druhú polovicu malín.
- 3
Brownies podávame s malinovou omáčkou a vyšľahanou smotanou.
Tiež Čokoládový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu