Čokoládová pena

Čokoládová pena s malinami a bazalkou

Autor receptu: redakcia

10
porcií

Suroviny

Postup

  1. Malinová omáčka: Mrazené maliny, cukor podľa chuti a trošku škrobu prevaríme, môžeme prepasírovať cez sitko. Do omáčky pridáme nasekané čerstvé bazalkové lístky.
  2. 40 g malinovej omáčky zmiešame s 90 g smotany a zohrievame, až začne bublať. Do misky nalámeme čokoládu a zalejeme ju horúcou zmesou. Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Potom opatrne vmiešame žĺtky.
  3. 300 g smotany vyšľaháme nie celkom do tuha a vmiešame do čokoládovej hmoty. Potom do nej pridáme nasekané lyofilizované maliny. Zmesou naplníme silikónové formy a dáme na dve hodiny stuhnúť do mrazničky. Vyklopíme z foriem, ozdobíme malinami a malinovou omáčkou.