Čokoládová pena
Čokoládová pena s malinami a bazalkou
Autor receptu: redakcia
Postup- Malinová omáčka: Mrazené maliny, cukor podľa chuti a trošku škrobu prevaríme, môžeme prepasírovať cez
sitko. Do omáčky pridáme nasekané čerstvé bazalkové lístky.
- 40 g malinovej omáčky zmiešame s 90 g smotany
a zohrievame, až začne bublať. Do misky nalámeme čokoládu a zalejeme ju horúcou zmesou.
Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Potom
opatrne vmiešame žĺtky.
- 300 g smotany vyšľaháme nie celkom do tuha a vmiešame do čokoládovej hmoty. Potom do nej pridáme nasekané lyofilizované maliny. Zmesou naplníme silikónové formy a dáme na
dve hodiny stuhnúť do mrazničky. Vyklopíme z foriem, ozdobíme malinami a malinovou omáčkou.
|