Pečené kuracie krídla
Citrónovo-šafranové pečené krídelká
Autor receptu: siuuu
Kuracie krídelká mám odjakživa najradšej zo všetkých časti kurčaťa - čím to je, to neviem.
Kedysi sme robievali najmä vyprážané, ktoré sú super, ale s odstupom času dávame
prednosť pečeným - a toto je najnovší prírastok do zbierky receptov. Sú jednoduché na
prípravu aj suroviny a výsledná chuť je skvelá.
4 porcie |
15 minút príprava |
45-50 minút na 190 °C |
Postup
- Krídelká umyjeme, osušíme, odkrojíme tie najmenšie časti, osolíme a uložíme na pekáč vyložený papierom na pečenie.
- V menšom hrnčeku zahrejeme olej a maslo, pridáme med, premiešame, pridáme šafran, necháme pár minút odstáť, aby šafran pustil farbu a chuť. Nakoniec pridáme citrónovú šťavu, postrúhanú kôru, korenie a soľ, dobre premiešame.
- Marinádou ponatierame krídelká z oboch strán a pekáč vložíme do rúry zohriatej na 190 °C. Pečieme cca 45 - 50 minút (podľa veľkosti krídel). Počas pečenia každých 10 minút krídelká potrieme zvyšnou marinádou alebo výpekom, v polovici pečenia otočíme (stále natierame marinádou či výpekom).
- Podávame s prílohou podľa chuti - za mňa buď ryža alebo chrumkavá bagetka či chlebík a čerstvý šalát. Namiesto krídel môžeme použiť spodné alebo aj celé kuracie stehná.