« Naspäť na tento recept

Citrónovo-šafranové pečené krídelká verzia na vytlačenie

Kuracie krídelká mám odjakživa najradšej zo všetkých časti kurčaťa - čím to je, to neviem. Kedysi sme robievali najmä vyprážané, ktoré sú super, ale s odstupom času dávame prednosť pečeným - a toto je najnovší prírastok do zbierky receptov. Sú jednoduché na prípravu aj suroviny a výsledná chuť je skvelá.

Autor receptu: siuuu

Postup receptu

Krídelká umyjeme, osušíme, odkrojíme tie najmenšie časti, osolíme a uložíme na pekáč vyložený papierom na pečenie.

V menšom hrnčeku zahrejeme olej a maslo, pridáme med, premiešame, pridáme šafran, necháme pár minút odstáť, aby šafran pustil farbu a chuť. Nakoniec pridáme citrónovú šťavu, postrúhanú kôru, korenie a soľ, dobre premiešame.

Marinádou ponatierame krídelká z oboch strán a pekáč vložíme do rúry zohriatej na 190 °C. Pečieme cca 45 - 50 minút (podľa veľkosti krídel). Počas pečenia každých 10 minút krídelká potrieme zvyšnou marinádou alebo výpekom, v polovici pečenia otočíme (stále natierame marinádou či výpekom).

Podávame s prílohou podľa chuti - za mňa buď ryža alebo chrumkavá bagetka či chlebík a čerstvý šalát. Namiesto krídel môžeme použiť spodné alebo aj celé kuracie stehná.

Suroviny




4
porcie
15
minút
príprava
45-50
minút
na 190 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist