Pečené kuracie krídla

Citrónovo-šafranové pečené krídelká

Autor receptu: siuuu

Kuracie krídelká mám odjakživa najradšej zo všetkých časti kurčaťa - čím to je, to neviem. Kedysi sme robievali najmä vyprážané, ktoré sú super, ale s odstupom času dávame prednosť pečeným - a toto je najnovší prírastok do zbierky receptov. Sú jednoduché na prípravu aj suroviny a výsledná chuť je skvelá.

4
porcie
15 minút
príprava
45-50 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Krídelká umyjeme, osušíme, odkrojíme tie najmenšie časti, osolíme a uložíme na pekáč vyložený papierom na pečenie.
  2. V menšom hrnčeku zahrejeme olej a maslo, pridáme med, premiešame, pridáme šafran, necháme pár minút odstáť, aby šafran pustil farbu a chuť. Nakoniec pridáme citrónovú šťavu, postrúhanú kôru, korenie a soľ, dobre premiešame.
  3. Marinádou ponatierame krídelká z oboch strán a pekáč vložíme do rúry zohriatej na 190 °C. Pečieme cca 45 - 50 minút (podľa veľkosti krídel). Počas pečenia každých 10 minút krídelká potrieme zvyšnou marinádou alebo výpekom, v polovici pečenia otočíme (stále natierame marinádou či výpekom).
  4. Podávame s prílohou podľa chuti - za mňa buď ryža alebo chrumkavá bagetka či chlebík a čerstvý šalát. Namiesto krídel môžeme použiť spodné alebo aj celé kuracie stehná.