Citrónové kačacie stehná
Autor receptu: redakcia
Postup- Med, aníz, sójovú omáčku, zázvor, citrónovú kôru a šťavu 10 minút varíme, prelejeme cez sito a zvaríme na
sirup. Kačacie stehná osolíme, posypeme čiernym korením a kožou nadol ich pomaly pečieme v oleji 12
minút. Potom mäso obrátime a ďalej pečieme 10 minút.
- Počas celého pečenia stehná potierame sirupovou marinádou. Strúčiky cesnaku ošúpeme a rozpolíme, pór očistíme, umyjeme a šikmo nakrájame na 2 cm kúsky. Cesnak a mandle 10 minút pomaly orestujeme na masle, pridáme pór a podávame ku kačacím stehnám.
- NÁŠ TIP: Pri úprave hydiny nie je nikdy dosť inšpirácií. Vyskúšajte jednoduchú marinádu – zmiešajte rovnaké množstvo sójovej omáčky, oleja a tekutého medu. Počas pečenia kačky alebo kuraťa marinádu rozrieďte vodou
a mäso potierajte.
|