Foto: anne
Vcelku ľahký a chutný zákusok :)
na 200 °C
Suroviny
Korpusy: | |
5 ks |
|
6 PL |
|
1 ks |
|
170 g |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
1 ks |
|
125 g |
|
80 g |
|
1/2 ks |
|
100 g |
|
4 - 5 PL |
|
450 ml |
|
|
Postup
-
1
Na začiatok si rozdelíme vajcia na žĺtky a bielka. Žĺtky si vyšľaháme s cukrom. Pridáme múku, šťavu z celého citróna a ešte vyšľahané bielka. Nakoniec primiešame kypriaci prášok. Cesto si rozdelíme na polovicu. Jednu polku dáme piecť v tortovej forme vystlanej papierom na pečenie. Do druhej polky pridáme kakao a ak je prvá polka dopečená, dáme piecť aj druhú.
- 2
Cestá si opatrne vyklopíme na dosku alebo kus pečiaceho papiera. Papier na pečenie čo bol dole je teraz navrchu, opatrne ho odlepíme od korpusu ale necháme ho na ňom položený, aby korpus pri chladnutí nevyschol. Cestá necháme vychladnúť.
- 3
Z mlieka a pudingu uvaríme krém. Po vychladnutí pridáme šťavu z polky citróna, cukor a maslo. Poriadne vymiešame. Polku plnky navrstvíme na hnedý korpus, na to položíme svetlý korpus a znova natrieme. Z čokolády a smotany uvaríme tekutú čokoládu ktorou dozdobíme vrch. Môžeme skrášliť posypaným kakaom a tortu obložíme piškótami. Prajem dobrú chuť! ;)
- 4
PS: Koláč by mal vyzerať na priereze asi takto:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem Vám za kamentáre, vážim si to. =)