Citronáč
Foto: potravinarskavyrobaliana
Príjemný osviežujúci v každom ročnom období.
Postup
-
1
Vo vlažnom mlieku necháme 10 minút nakysnúť droždie.
- 2
Ostatné suroviny na cesto zmiešame v miske, pridáme vykysnuté droždie a spracujeme rukou. Prikryjeme a necháme 20 minút odpočívať.
- 3
Krém: 800 ml mlieka privedieme k varu, vsypeme citrónovú polevu, kryštálový cukor a Zlatý krém rozmiešaný v 200 ml mlieka. Za stáleho miešania varíme 3 minúty. Necháme vychladnúť. Maslo a práškový cukor spolu vyšľaháme. Za stáleho šľahania postupne po lyžiciach pridáme vychladnutý krém.
- 4
Nakysnuté cesto rozdelíme na 4 časti. Rozvaľkáme na veľkosť plechu a na opačnej strane plechu pečieme pri 180 °C 8 minút.
- 5
Pláty naplníme krémom a zákusok necháme odležať do nasledujúceho dňa. Povrch môžeme posypať práškovým cukrom.
Tiež citrónový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu