Čínska ostro-kyslá polievka (fotorecept)

Autor receptu: glorfindel

Jednoduchý návod na chutnú polievku. Táto polievka nieje originál, lebo nie som Číňan a ani ju nevarím v Číne, ale dôležité je že mi chutí :).

4
porcie
5 minút
príprava
150 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do 3 - 3,5 l hrnca dáme vodu, kuracie stehno, zeleninový bujón sójovú omáčku, ryžový ocot a necháme pomaly variť 1,5 hodiny. Huby je potrebné nechať zmäknúť v miske vlažnej vody. Za ten čas si stihneme nakrájať všetky ostatné suroviny. Nerozumiem, prečo Aziati všetko čo je väčšie krájajú nadrobno a ryžu zase naopak lepia ku sebe.
  2. Potom všetko čo sa dalo pokrájať a pokrájali sme tak hodíme do hrnca, teda menovite mrkva, petržlen, bambusové výhonky tie sú čo najmenšie, huby šitake a tofu trochu väčšie kocky, ale komu ako chutí. Pridáme čili papričky, takisto komu ako chutí, ale tak 7 sa hovorí že je magické číslo, (tak som pridal 10) a zázvor. A necháme variť cca 1 hodinu.
  3. Potom vyberieme mäso, natrháme na drobné kúsky a nahádžeme naspäť do hrnca. Polievka by už mala mať podobnú chuť výsledného produktu a keď nie, je čas na jej dochutenie.
  4. Rozmiešame si solamyl v pol pohári studenej vody. Polievku necháme vrieť a za stáleho miešania vlievame solamyl. Necháme variť 10 minút. Rozmiešame si vajíčko a to nakoniec pomaly vlievame po celej polievke, dobré je aby opäť vrela a hneď sa vajce začalo zrážať.