Čína podľa suseda Peťa alebo kúzla s pórom časť III. fotorecept

slnecnicovka - fotkaslnecnicovka, 27. októbra 2013

Náš prvorodený, po jednej z návštev u susedov, prišiel aj s týmto receptom...

Suroviny

1,5 kg
400 g
600 g
250 g
8 ks
2 PL
2 PL
1,5 PL alebo vegeta
2 ČL
1/2 ČL
 alebo bravčová masť alebo tuk z hydiny
Príloha:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tento krát sa okolo hrnca krútil môj manžel a ja som okolo neho poskakovala s foťákom :) Mäsko a pór nakrájal na rezance, mrkvu na kolieska a ľadový šalát natrhal na väčšie kúsky.

    Čína podľa suseda Peťa alebo kúzla s pórom časť III. (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom mäso na troche oleja začal oprážať. Keďže pustilo dosť vody a nám sa nechcelo čakať až do jej odparenia, časť sme zliali, pridali sme mleté čierne korenie a drahý pokračoval v oprážaní ,,do zlata" - ako kázal sused, čiže chytilo bledo hnedé fľaky :)

    Čína podľa suseda Peťa alebo kúzla s pórom časť III. (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    K mäkkému mäsu pridal mrkvu a pokračoval v oprážaní...

    Čína podľa suseda Peťa alebo kúzla s pórom časť III. (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...až pokiaľ mrkva trochu nezmäkla. Nakoniec pridal pór, ešte chvíľu oprážal a prišli na rad dochucovadlá - sójová omáčka, magi, dobrotka a soľ. Všetko spolu premiešal a odstavil z ohňa.

    Čína podľa suseda Peťa alebo kúzla s pórom časť III. (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na troche oleja uvaril takúto hustú praženicu... NESOLIŤ!

    Čína podľa suseda Peťa alebo kúzla s pórom časť III. (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...a pridal ju k opraženému mäsu so zeleninou...

    Čína podľa suseda Peťa alebo kúzla s pórom časť III. (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...spolu s natrhaným šalátom. Zakryl pokrievkou a nechal upariť.

    Čína podľa suseda Peťa alebo kúzla s pórom časť III. (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A teraz som prišla na rad ja: uvarila som cestoviny podľa návodu. Naaranžovala som na tanieri ,,hniezdo" z rezancov a do stredu som pridala ,,čínu". Spomenula som si, že máme aj paličky a výsledok vidíte na úvodnej fotografii... Peter, ďakujeme za inšpiráciu - chutilo nám :)

Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Čínska kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Oprážané

Diskusia k receptu

eviana
Jedlo vyzerá veľmi chutne, viem si predstaviť vzhľadom na použité suroviny aj tú skvelú chuť. Do "číny" zvyknem aj ja dávať pór, nechávam ho taký polochrumkalvý a vlastne všetku zeleninu mám rada chrumkavú. Kuracie prsia osmažím a potom vyberiem, aby zbytočne neboli suché - podusím rýchlo zeleninu a potom ich šupnem späť pred koncom - vlastne tu mám aj recept:  varecha.pravda.sk/recepty/pikantne-kremove-zeleninovo-kur...

A veľmi chválim Tvojho manžela, že sa tak úžasne chytil diela... niet nad šikovného chlapa a hlavné je to, že Vám spoločný produkt veľmi chutil :)
mezi
Je tam toho, veľa chlapov je šikovných, no ženy akosi nie sú, ja mať manželku čo pri mne behá s foťákom, zruším ju ...
pusta
@mezi , s tým foťákom beháš doma ty? a tvoja žena ťa ešte nezrušila? :D
mala by...
1x martau