Čína podľa suseda Peťa alebo kúzla s pórom časť III. (fotorecept)

Autor receptu: slnecnicovka

Náš prvorodený, po jednej z návštev u susedov, prišiel aj s týmto receptom...

Suroviny

Postup

  1. Tento krát sa okolo hrnca krútil môj manžel a ja som okolo neho poskakovala s foťákom :) Mäsko a pór nakrájal na rezance, mrkvu na kolieska a ľadový šalát natrhal na väčšie kúsky.
  2. Potom mäso na troche oleja začal oprážať. Keďže pustilo dosť vody a nám sa nechcelo čakať až do jej odparenia, časť sme zliali, pridali sme mleté čierne korenie a drahý pokračoval v oprážaní ,,do zlata" - ako kázal sused, čiže chytilo bledo hnedé fľaky :)
  3. K mäkkému mäsu pridal mrkvu a pokračoval v oprážaní...
  4. ...až pokiaľ mrkva trochu nezmäkla. Nakoniec pridal pór, ešte chvíľu oprážal a prišli na rad dochucovadlá - sójová omáčka, magi, dobrotka a soľ. Všetko spolu premiešal a odstavil z ohňa.
  5. Na troche oleja uvaril takúto hustú praženicu... NESOLIŤ!
  6. ...a pridal ju k opraženému mäsu so zeleninou...
  7. ...spolu s natrhaným šalátom. Zakryl pokrievkou a nechal upariť.
  8. A teraz som prišla na rad ja: uvarila som cestoviny podľa návodu. Naaranžovala som na tanieri ,,hniezdo" z rezancov a do stredu som pridala ,,čínu". Spomenula som si, že máme aj paličky a výsledok vidíte na úvodnej fotografii... Peter, ďakujeme za inšpiráciu - chutilo nám :)