Čiernobiele jemné rezy s jablkovým pudingom fotorecept
Foto: helena10
Veľmi chutný a jemný koláč, do ktorého môžete použiť nielen čerstvé, ale aj sterilizované neochutené jablká bez šťavy.
Suroviny
Cesto: | |
170 g mäkké |
|
190 g |
|
1,5 bal. |
|
štipka |
|
4 ks |
|
250 g |
|
1 bal. |
|
1 KL nastrúhaná |
|
1,5 PL |
|
Krém pudingovo-jablkový: | |
700 ml (3,5 %) |
|
2 bal. (puding vanilkový) |
|
1 PL |
|
1 bal. |
|
4-5 PL |
|
380 g (strúhané sterilizované bez šťavy) |
|
Na posypanie koláča: | |
|
|
Na plech: | |
|
|
|
Postup
-
1
Zmäknuté maslo vyšľahám s cukrami, potom pridávam po jednom vajci a nakoniec múku zmiešanú so štipkou soli a práškom do pečiva. Jednu polovicu cesta rozotriem na vymastený a múkou posypaný vyšší plech 20 x 35 cm. Do druhej polovice cesta primiešam kakao a nechám stáť bokom.
-
2
Puding uvarím z uvedených surovín okrem nastrúhaných jabĺk bez šťavy. Ja som použila zo zásob naše sterilizované neochutené jablká bez šťavy. Tie pridám do uvareného pudingu a poriadne premiešam. Ak použijete čerstvé jablká, stačia vám 3 veľké jablká, ktoré očistite, nastrúhate, zbavíte šťavy a primiešate do uvareného pudingu.
- 3
Teplý jablkový puding (nie vriaci) hneď natieram rovnomerne na svetlé cesto a na vrch naložím po lyžičkách tmavé cesto a tiež rovnako rozotieram.
- 4
Dávam piecť do vyhriatej rúry na 175 stupňov a pečiem 37-40 minút. Kontrolujem. Riaďte sa svojou rúrou.
- 5
Upečené a vychladnuté čiernobiele krehké rezy s jablkami v pudingu posypem troškou práškového cukru. Dobrú chuť prajem!
Tiež jablkový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu