Jablkový zákusok
Jablkový zákusok

Čiernobiele jemné rezy s jablkovým pudingom fotorecept

helena10 - bez fotkyhelena10, 11. septembra 2023
Čiernobiele jemné rezy s jablkovým pudingom (fotorecept)
Foto: helena10

Veľmi chutný a jemný koláč, do ktorého môžete použiť nielen čerstvé, ale aj sterilizované neochutené jablká bez šťavy.

Suroviny

Cesto:
170 g mäkké
190 g
1,5 bal.
štipka
4 ks
250 g
1 bal.
1 KL nastrúhaná
1,5 PL
Krém pudingovo-jablkový:
700 ml (3,5 %)
2 bal. (puding vanilkový)
1 PL
1 bal.
4-5 PL
380 g (strúhané sterilizované bez šťavy)
Na posypanie koláča:
Na plech:




Postup

  1. 1

    Zmäknuté maslo vyšľahám s cukrami, potom pridávam po jednom vajci a nakoniec múku zmiešanú so štipkou soli a práškom do pečiva. Jednu polovicu cesta rozotriem na vymastený a múkou posypaný vyšší plech 20 x 35 cm. Do druhej polovice cesta primiešam kakao a nechám stáť bokom.

    Čiernobiele jemné rezy s jablkovým pudingom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Puding uvarím z uvedených surovín okrem nastrúhaných jabĺk bez šťavy. Ja som použila zo zásob naše sterilizované neochutené jablká bez šťavy. Tie pridám do uvareného pudingu a poriadne premiešam. Ak použijete čerstvé jablká, stačia vám 3 veľké jablká, ktoré očistite, nastrúhate, zbavíte šťavy a primiešate do uvareného pudingu.

  3. 3

    Teplý jablkový puding (nie vriaci) hneď natieram rovnomerne na svetlé cesto a na vrch naložím po lyžičkách tmavé cesto a tiež rovnako rozotieram.

    Čiernobiele jemné rezy s jablkovým pudingom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dávam piecť do vyhriatej rúry na 175 stupňov a pečiem 37-40 minút. Kontrolujem. Riaďte sa svojou rúrou.

  5. 5

    Upečené a vychladnuté čiernobiele krehké rezy s jablkami v pudingu posypem troškou práškového cukru. Dobrú chuť prajem!

Diskusia k receptu

martamm
Pekny kolacik, cakala som zlozitejsi postup, urcite ho v blizkej dobe upeciem 😊
helena10
@martamm , som rada, že sa Ti koláč páči. Napíš po upečení, či splnil očakávania. Ak vydrží viac dní, je stále jemný a mäkký. 🌞





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia