Jablkový zákusok

Čiernobiele jemné rezy s jablkovým pudingom (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Veľmi chutný a jemný koláč, do ktorého môžete použiť nielen čerstvé, ale aj sterilizované neochutené jablká bez šťavy.

Suroviny

Postup

  1. Zmäknuté maslo vyšľahám s cukrami, potom pridávam po jednom vajci a nakoniec múku zmiešanú so štipkou soli a práškom do pečiva. Jednu polovicu cesta rozotriem na vymastený a múkou posypaný vyšší plech 20 x 35 cm. Do druhej polovice cesta primiešam kakao a nechám stáť bokom.
  2. Puding uvarím z uvedených surovín okrem nastrúhaných jabĺk bez šťavy. Ja som použila zo zásob naše sterilizované neochutené jablká bez šťavy. Tie pridám do uvareného pudingu a poriadne premiešam. Ak použijete čerstvé jablká, stačia vám 3 veľké jablká, ktoré očistite, nastrúhate, zbavíte šťavy a primiešate do uvareného pudingu.
  3. Teplý jablkový puding (nie vriaci) hneď natieram rovnomerne na svetlé cesto a na vrch naložím po lyžičkách tmavé cesto a tiež rovnako rozotieram.
  4. Dávam piecť do vyhriatej rúry na 175 stupňov a pečiem 37-40 minút. Kontrolujem. Riaďte sa svojou rúrou.
  5. Upečené a vychladnuté čiernobiele krehké rezy s jablkami v pudingu posypem troškou práškového cukru. Dobrú chuť prajem!