Ríbezľový koláč
Čierne ríbezle s tvarohom v lineckom ceste (fotorecept)
Autor receptu: katarinalucanova
Výborný linecký koláčik s tvarohom a čiernymi ríbezľami.
16 porcií |
20 minút príprava |
30 minút na 170 °C |
Postup
- Cesto: Všetky suroviny na cesto spolu zmiesime. Z cesta oddelíme jednu tretinu zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do mrazničky. Dve tretiny cesta zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky aspoň na pol hodinu odležať.
- Odležané cesto z chladničky vyvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme do suchej okrúhlej formy na tart. Cesto jemne pritlačíme a kraje zarovnáme. Cesto popicháme vidličkou.
- Tvarohová plnka: Všetky suroviny na plnku ručným mixérom krátko na najmenších otáčkach premiešame. Plnku vylejeme na cesto. Na vrch rovnomerne nasypeme čierne ríbezle zmiešané s vanilkovým cukrom a Zlatým klasom.
- Nakoniec vyberieme odložené cesto z mrazničky a nastrúhame ho na čierne ríbezle. Použijeme strúhadlo s veľkými očkami.
- Koláč upečieme (30 minút na 170 °C).