Ríbezľový koláč

Čierne ríbezle s tvarohom v lineckom ceste (fotorecept)

Autor receptu: katarinalucanova

Výborný linecký koláčik s tvarohom a čiernymi ríbezľami.

16
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Všetky suroviny na cesto spolu zmiesime. Z cesta oddelíme jednu tretinu zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do mrazničky. Dve tretiny cesta zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky aspoň na pol hodinu odležať.
  2. Odležané cesto z chladničky vyvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme do suchej okrúhlej formy na tart. Cesto jemne pritlačíme a kraje zarovnáme. Cesto popicháme vidličkou.
  3. Tvarohová plnka: Všetky suroviny na plnku ručným mixérom krátko na najmenších otáčkach premiešame. Plnku vylejeme na cesto. Na vrch rovnomerne nasypeme čierne ríbezle zmiešané s vanilkovým cukrom a Zlatým klasom.
  4. Nakoniec vyberieme odložené cesto z mrazničky a nastrúhame ho na čierne ríbezle. Použijeme strúhadlo s veľkými očkami.
  5. Koláč upečieme (30 minút na 170 °C).