Foto: hviezdickaz
8
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
1-2 ks |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
2 strúčiky |
|
1 ks |
|
podľa potreby strúhaný |
|
Na ozdobu : |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny, stehno nakrájame na rezance,cibuľu nadrobno.
-
2
Cibuľu opražíme na troche oleja do sklovita.
-
3
Pridáme stehno nakrájané na rezance.
-
4
Osolíme,okoreníme,pridáme mletú rascu a pomaly dusíme ( cca 50 min.) .V prípade potreby podlejeme vodou.
-
5
Keď je mäso mäkké,pridáme papriku,feferónku ( ja som nedávala,keďže som ju nemala ) , kečup,majoránku a dobre premiešame.Dochutíme prelisovaným cesnakom.
-
6
Podávame s varenými zemiakmi,mäsko posypeme strúhaným syrom a naň položíme volské oko.Ozdobíme zeleninovou oblohou,prípadne podávame s kyslou uhorkou. Dobrú chuť :)
Ani sa niet čo diviť, že toto jedlo ako Čičmiansku (tak je to spisovne správne a nie čičmanskú, aj keď to neznie lahodne) nepoznáš. Čičmany vždy boli zabudnutá a žiaľ aj veľmi chudobná dedina a o nejakej špecialite ani nesnívali. To len nie tak dávno niekto pomenoval, aby dedina vzbudila aspoň minimálny záujem. Recept pochopiteľne nemá nič s dedinou spoločné. Ten istý nájdeš pod rôznymi menami spojenými s názvom určitej lokality. Najznámejší je ako Bojnická špecialita, ale ich existuje niekoľko.