Cícerový tatarák
Cícerový pikantný „tataráčik“
Autor receptu: redakcia
Postup- Cícer namočíme do dostatočného množstva vody (najlepšie na noc – na 8 hodín). Vodu zlejeme, dáme novú vodu, osolíme a varíme
domäkka. Počas varenia je dobré vymeniť vodu.
Uvarený cícer scedíme a necháme vychladnúť.
- Vychladnutý cícer pomelieme (môžeme ho rozdrviť v mažiari) nahrubo, nie na kašu. Pridáme
najemno pokrájanú cibuľu, všetky ostatné prísady
a koreniny podľa vlastnej chuti a zmiešame.
- Namiesto tabasca môžeme použiť čerstvé čili
papričky, ktoré pokrájame najemno a pridáme
do zmesi. Pred podávaním odporúčame zmes nechať
v chladničke 1–2 hodiny odstáť. Podávame s hriankami, ryžovými chlebíkmi, knäckebrotom alebo so
slanými krekrami.
|