Cícerový tatarák

Cícerový pikantný „tataráčik“

Autor receptu: redakcia

5
porcií
90 minút
príprava

Postup

  1. Cícer namočíme do dostatočného množstva vody (najlepšie na noc – na 8 hodín). Vodu zlejeme, dáme novú vodu, osolíme a varíme domäkka. Počas varenia je dobré vymeniť vodu. Uvarený cícer scedíme a necháme vychladnúť.
  2. Vychladnutý cícer pomelieme (môžeme ho rozdrviť v mažiari) nahrubo, nie na kašu. Pridáme najemno pokrájanú cibuľu, všetky ostatné prísady a koreniny podľa vlastnej chuti a zmiešame.
  3. Namiesto tabasca môžeme použiť čerstvé čili papričky, ktoré pokrájame najemno a pridáme do zmesi. Pred podávaním odporúčame zmes nechať v chladničke 1–2 hodiny odstáť. Podávame s hriankami, ryžovými chlebíkmi, knäckebrotom alebo so slanými krekrami.