Cícerové „falafelky“

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Namočený bôb a cícer prepláchneme a rozmixujeme v mixéri. Vyberieme do misy. Jarnú cibuľku nakrájame na kolieska, rovnako aj čili papričku, cesnak na tenké plátky, petržlenovú vňať a koriander nasekáme. Dáme do mixéra, ochutíme mletou rímskou rascou, kajenským korením, soľou, korením a drvenými koriandrovými semienkami. Ak nemáme rímsku rascu, môžeme použiť aj obyčajnú drvenú rascu. Nakoniec do mixéra pridáme asi pol lyžičky prášku do pečiva a všetko spolu zmixujeme na pastu.
  2. Obidve zmesi zmiešame a prípadne dochutíme. Najlepšie je, ak zmes odložíme do chladničky na 24 hodín. Potom zo zmesi formujeme malé guľky alebo ich len vykrajujeme lyžicou a vkladáme do horúceho oleja, kde ich vypražíme z obidvoch strán dozlatista. Vyberieme na papierový obrúsok odkvapkať prebytočný tuk. Podávame s pikantným jogurtom a chlebovou plackou pita.
  3. Na omáčku zmiešame biely jogurt s koreninami, nasekanou jarnou cibuľkou, čili papričkou a nasekaným čerstvým koriandrom. Podľa chuti osolíme a chvíľu necháme postáť.