Cícerová polievka s mletým mäsom (fotorecept)

Autor receptu: kecemis

S touto polievkou som sa stretol davnejsie v Mexiku. Prisposobil som ju svojim potrebam. Striadavo ju robim s morcacieho mesa alebo kuracieho.

6-8
porcií
30 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do hlbsieho hrnca som dal 2 lyzice oleja a nehal ho rozohriat. Pridal som mlete meso, osolil a okerenil. Na strednej teplote som potom oprazil mletu morcacinu do hneda. Priblizne 12 az 15 minut.
  2. Pokial sa meso robilo, pripravil som si cibulu. Nakrajal som ju hrubsie kusky. Pridal som 1 lyzicu oleja a pripravenu cibulu. Varil som priblizne 5 minut.
  3. Pridal som pretlaceny cesnak a mletu rimsku rascu a za miesania som varil priblizne 3 min.
  4. Pridal som 3 hrnceky uvareneho ciceru, ktory som si namocil na 24 hodin a potom uvaril. Je mozne pouzit aj cicer z konzervy. Pridal som nahrubo nakrajane paradajky, mrazenu kukuricu, zamiesal a pridal kuraci vyvar. Dobre som premiesal a priviedol do varu. Stiahol som teplotu a nehal este 30 minut varit na nizkej teplote. V tomto bode normalne pridavam este feferonku alebo chily korenie. Tentoraz som ho nedal, kvoli nasej princezne. Zato som si to vynahradil vo vlastnej porcii polievky.
  5. Pridal som nakrajany koriander a povaril este asi 5 minut. Podaval som horuce s lyzicou kyslej smotany a kuskami citrona, z ktoreho si treba vyzmykat stavu pred jedenim.