Cícerová polievka s mletým mäsom (fotorecept)
Autor receptu: kecemis
S touto polievkou som sa stretol davnejsie v Mexiku. Prisposobil som ju svojim potrebam.
Striadavo ju robim s morcacieho mesa alebo kuracieho.
6-8 porcií |
30 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Do hlbsieho hrnca som dal 2 lyzice oleja a nehal ho rozohriat. Pridal som mlete meso, osolil a okerenil. Na strednej teplote som potom oprazil mletu morcacinu do hneda. Priblizne 12 az 15 minut.
- Pokial sa meso robilo, pripravil som si cibulu. Nakrajal som ju hrubsie kusky. Pridal som 1 lyzicu oleja a pripravenu cibulu. Varil som priblizne 5 minut.
- Pridal som pretlaceny cesnak a mletu rimsku rascu a za miesania som varil priblizne 3 min.
- Pridal som 3 hrnceky uvareneho ciceru, ktory som si namocil na 24 hodin a potom uvaril. Je mozne pouzit aj cicer z konzervy. Pridal som nahrubo nakrajane paradajky, mrazenu kukuricu, zamiesal a pridal kuraci vyvar. Dobre som premiesal a priviedol do varu. Stiahol som teplotu a nehal este 30 minut varit na nizkej teplote. V tomto bode normalne pridavam este feferonku alebo chily korenie. Tentoraz som ho nedal, kvoli nasej princezne. Zato som si to vynahradil vo vlastnej porcii polievky.
- Pridal som nakrajany koriander a povaril este asi 5 minut. Podaval som horuce s lyzicou kyslej smotany a kuskami citrona, z ktoreho si treba vyzmykat stavu pred jedenim.