Foto: palokuchki
Trochu ina pizza...
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zo surovin na cesto som mixerom vymiesila jemne cesto, ktore som nechala asi 1,5 hodiny kysnut. Medzitym ako cesto kyslo som si ocistenu cibulu nakrajala na pasiky a poprazila som ju na oleji.
-
2
Ked bola cibula makka, poliala som ju balsamikovym octom a este som ju asi minutu poprazila.
-
3
Vykysnute cesto som roztlacila na pomasteny plech. Na cesto som ulozila surove zemiaky so supkou nastruhane na tenke kolieska.
-
4
Na zemiaky som rozlozila zltu cukinu nakrajanu asi na 5-7mm hrube kolieska.
-
5
Na cukinu som navrstvila cibulu
-
6
a vsetko som na koniec posypala rozdrobenym feta syrom.
-
7
Pizzu som piekla vo vyhriatej rure 180C 30 minut. Upecenu pizzu som polozila na mriezku a nechala tak vychladnut.
@margaretka , nič si z tžoho nerob :-)), ja každý rok rozdávam cukety všetkým susedom v paneláku, ale tento rok, som ich sadila 3 x a vôbec nezišli, takže ja nemám ani tie 4 listy :-)))))
Tohto roku som zasadila žltú cuketu-prvýkrát -, tiež má iba 4 listy, ale verím, že budú aj plody, dovtedy budú aj vlastné zemiaky, takže recept zatiaľ uložím, potom urobím!
Je tu vela druhov pizzy klasickych aj neklasickych. Ja si myslim,ze nazov pizza je z talianskej verzii a po slovensky je to ten slany kolac. Kedze nazov pizza sa na Slovensku bezne pouziva, necham ten nazov tak. Tvoj komentar bol v poriadku. Aspon som si aj ja vdaka nemu viacej pocitala o priprave pizzy. @hviezdickaz , mas humor.
musi cuketa chutit vyborne.Prilezitostne vyskusam;-)