Recept pripravený podľa tohto
porcií
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Do nádoby dáme múku a droždie, vo vode rozpustite cukor a soľ a vylejeme do múky.
-
2
Premiešame aby sa to spojilo, ja som miešal lyžičkou. Nádobu zakryjeme potravinovou fóliou a vložíme do vypnutej rúry. Necháme kysnúť aspoň 18 hodín
-
3
Ubehlo 18 a pol hodiny.
-
4
Pracovnú plochu si navlhčíme vodou a rozprestrieme naňu potravinovú fóliu. Preosejeme tam ešte trocha múky.
-
5
Vysypeme - vylejeme tam cesto, snažíme sa docieliť podlhovastý tvar.
-
6
Asi takto. Ak by sa Vám to nepodarilo, pomúčte si ruky a cesto do požadovaného tvaru vyformujte.
-
7
Plech na ktorom budeme piecť potrieme olejom a poprášime kukuričnou múkou.
-
8
Pokiaľ možno jedným pohybom preklopíme cesto na pripravený plech. Môžete povrch cesta ešte jemne poprášiť múkou, ja som to už nerobil.
-
9
Cesto prikryjeme a necháme pri 30 C kysnúť 2 hodiny
-
10
Keď uplynul potrebný čas, vložíme cesto do trúby vyhriatej na 220°C na 40 minút. Akonáhle bude mať povrch orieškovú farbu vyberte ciabattu z rúry. Ešte pred vložením do rúry odstráňte z plechu kukuričnú múku ktorú nezakrýva cesto, počas pečenia by sa mohla spáliť.
-
11
Ciabatta non impastata è pronta.
pardon- z tej fólie.......
a čo sa týka tej múky, tú manitobu spomínajú iba v talianskom videu. Nie v anglickom a ani v písanom texte. Ja som dal "00" tak ako je uvedené v časti "Ingredienti"
Podľa tohto
it.wikipedia.org/wiki/Farina_manitoba...
je to Triticum aestivum zo severnej ameriky vynikajúcej kvality. A meno dostala podľa oblasti kde na začiatku rástlo (Manitoba provincia Kanady), obilie silné a odolné voči chladu.
A podľa tohto tu
sk.wikipedia.org/wiki/P%C5%A1enica...
je to Pšenica letná forma ozimná
A ako sa ti podarila, ako chutila?
ja som dala tiez vsetko hladku.
podarila sa a chutila naramne. inak dnes vecer peciem dalsiu.
dakujem Ti za tie info k muke.