Chutná zapečená fazuľa
Autor receptu: podravka
Komerčný recept<br />
Šťavnatú misu plnú pikantných ingrediencií vrátane pikantného Ajvaru Podravka môžete podávať ako hlavné jedlo
alebo ako prílohu ku klobáse alebo k pečenému mäsu.
4 porcie |
10 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup
- Na zahriatom oleji opečieme nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme na rezance nakrájané papriky, pretlačený cesnak, premiešame a krátko opečieme, dokým paprika nezmäkne.
- Pridáme mletú papriku, pasírované paradajky, fazuľu a Ajvar. Premiešame, zalejeme takým množstvom vody, aby bol celý obsah zaliaty. Krátko povaríme, aby sa ingrediencie a chute prepojili.
- Takto pripravenú fazuľu preložíme do zapekacej misy alebo do nádoby na pečenie, posypeme mätou a pečieme pri teplote 200 °C asi 15 minút.
- Upečenú fazuľu posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou a podávame ako hlavné jedlo alebo ako prílohu ku klobáse alebo k pečenému mäsu.