Mandľový zákusok
Chrumkavý Ferrero Rocher
Autor receptu: razomzastolom
Zákusok je mimoriadne slávnostný, sladký, chrumkavý a veľmi voňavý. Poteší každého milovníka
sladkých zákuskov s mandľami.
16 porcií |
60 minút príprava |
35, 150 minút na 175, 120 °C |
Postup
- Kakaové pláty:
Bielky (2 ks) vyšľahať s cukrom (65 g) do tuha, pridať žĺtky (2 ks) a pokračovať v šľahaní na nízkych otáčkach mixéra. Potom pridať múku (25 g), prášok do pečiva (1/2 ČL), kakao (20 g), olej (20 g), vymiešať do hladka.
Cesto vyliať na plech 20×20 cm a piecť 35 minút pri 175 °C.
Podobne upiecť ďalší plát.
- Meringue:
K bielkom pridať štipku soli, postupne práškový cukor a mixérom vyšľahať do tuha.
Sneh z bielkov rozotrieť na plech 20×20 cm a piecť 150 minút (2,5 hodiny) pri 120 °C.
- Krém:
Mäkké maslo šľahať mixérom na vysokých otáčkach cca 10-12 minút do nadýchaného stavu, pričom postupne pridávať kondenzované mlieko.
- Zostaviť v poradí:
- kakaový plát navlhčený kávou, polovica krému, Nutella (100 g), mandle (100 g);
- meringue, polovica krému, Nutella (100 g), mandle (100 g);
- kakaový plát navlhčený kávou.
Zákusok zľahka pritlačiť a vložiť na 12 hodín do chladničky. Ozdobiť podľa želania.
- Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/erHB4fScSKM