Mandľový zákusok

Chrumkavý Ferrero Rocher

Autor receptu: razomzastolom

Zákusok je mimoriadne slávnostný, sladký, chrumkavý a veľmi voňavý. Poteší každého milovníka sladkých zákuskov s mandľami.

16
porcií
60 minút
príprava
35, 150 minút
na 175, 120 °C

Suroviny

Postup

  1. Kakaové pláty: Bielky (2 ks) vyšľahať s cukrom (65 g) do tuha, pridať žĺtky (2 ks) a pokračovať v šľahaní na nízkych otáčkach mixéra. Potom pridať múku (25 g), prášok do pečiva (1/2 ČL), kakao (20 g), olej (20 g), vymiešať do hladka. Cesto vyliať na plech 20×20 cm a piecť 35 minút pri 175 °C. Podobne upiecť ďalší plát.
  2. Meringue: K bielkom pridať štipku soli, postupne práškový cukor a mixérom vyšľahať do tuha. Sneh z bielkov rozotrieť na plech 20×20 cm a piecť 150 minút (2,5 hodiny) pri 120 °C.
  3. Krém: Mäkké maslo šľahať mixérom na vysokých otáčkach cca 10-12 minút do nadýchaného stavu, pričom postupne pridávať kondenzované mlieko.
  4. Zostaviť v poradí: - kakaový plát navlhčený kávou, polovica krému, Nutella (100 g), mandle (100 g); - meringue, polovica krému, Nutella (100 g), mandle (100 g); - kakaový plát navlhčený kávou. Zákusok zľahka pritlačiť a vložiť na 12 hodín do chladničky. Ozdobiť podľa želania.
  5. Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/erHB4fScSKM