Semienkové krekry

Chrumkavé semienkové krekry s parmezánom

Autor receptu: redakcia

Tieto bezlepkové obdĺžniky môžete mať uložené v dóze. Vydržia dlho a budú po ruke, keď dostanete chuť niečo slané chrumkať.* Ale výborne nahradia aj pečivo, perfektne chutia s čerstvým syrom alebo dobrou nátierkou.

20 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Postup

  1. Chia semienka namočíme do 5 PL vody a necháme napučať. Mandle, slnečnicové semienka, sezam a rozmarín rozmixujeme v mixéri na jemnú strúhanku. Zmiešame ju so soľou, korením, strúhaným parmezánom a práškom do pečiva.
  2. Potom pridáme vajce, olej a všetko dobre spracujeme. Nakoniec pridáme napučané chia semienka a vypracujeme vláčne cesto.
  3. Cesto rozdelíme na dva diely. Každý diel rozvaľkáme medzi dvoma papiermi na pečenie na plát hrubý asi päť milimetrov. Pláty pomocou spodného papiera prenesieme na plechy. Vrchné papiere odstránime a pláty nakrájame na obdĺžniky. Pečieme pri 160 °C asi 30 minút.