Semienkové krekry
Chrumkavé semienkové krekry s parmezánom
Autor receptu: redakcia
Tieto bezlepkové obdĺžniky môžete mať uložené v dóze. Vydržia dlho a budú po ruke, keď dostanete chuť niečo slané chrumkať.* Ale výborne nahradia aj pečivo, perfektne chutia s čerstvým syrom alebo dobrou nátierkou.
20 minút príprava |
30 minút na 160 °C |
Postup
- Chia semienka namočíme do 5 PL vody a necháme napučať. Mandle, slnečnicové semienka, sezam a rozmarín rozmixujeme v mixéri na jemnú strúhanku. Zmiešame ju so soľou, korením, strúhaným parmezánom a práškom do pečiva.
- Potom pridáme vajce, olej a všetko dobre spracujeme. Nakoniec pridáme napučané chia semienka a vypracujeme vláčne cesto.
- Cesto rozdelíme na dva diely. Každý diel rozvaľkáme medzi dvoma papiermi na pečenie na plát hrubý asi päť milimetrov. Pláty pomocou spodného papiera prenesieme na plechy. Vrchné papiere odstránime a pláty nakrájame na obdĺžniky. Pečieme pri 160 °C asi 30 minút.