Cuketové placky
Chrumkavé cuketové placky (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
Mladá cuketa a čerstvá petržlenová vňať,
to je kombinácia, ktorá skvele vynikne aj
v obľúbených plackách.* Hotové ich máte do
polhodinky a podávať ich môžete s bielym
jogurtom či s kyslou smotanou.
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Menšie mladé cukety umyjeme a osušíme, nastrúhame na väčších očkách.
- K postrúhanej cukete pridáme dve celé vajíčka.
- Pridáme mletú rascu a soľ podľa chuti.
- Zväzok petržlenovej vňate umyjeme, osušíme a najemno nasekáme, premiešame s pretlačenými strúčikmi cesnaku a pridáme k nastrúhanej cukete.
- Nakoniec prisypeme múku.
- Dôkladne premiešame, ak je zmes riedka, pridáme ešte trochu múky. Ak je príliš hustá, môžeme pridať 1 PL kyslej smotany.
- Na panvici rozohrejeme 1 PL oleja
a malé cuketové placky vyprážame z každej strany dozlatista.