Cuketové placky

Chrumkavé cuketové placky (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

Mladá cuketa a čerstvá petržlenová vňať, to je kombinácia, ktorá skvele vynikne aj v obľúbených plackách.* Hotové ich máte do polhodinky a podávať ich môžete s bielym jogurtom či s kyslou smotanou.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Menšie mladé cukety umyjeme a osušíme, nastrúhame na väčších očkách.
  2. K postrúhanej cukete pridáme dve celé vajíčka.
  3. Pridáme mletú rascu a soľ podľa chuti.
  4. Zväzok petržlenovej vňate umyjeme, osušíme a najemno nasekáme, premiešame s pretlačenými strúčikmi cesnaku a pridáme k nastrúhanej cukete.
  5. Nakoniec prisypeme múku.
  6. Dôkladne premiešame, ak je zmes riedka, pridáme ešte trochu múky. Ak je príliš hustá, môžeme pridať 1 PL kyslej smotany.
  7. Na panvici rozohrejeme 1 PL oleja a malé cuketové placky vyprážame z každej strany dozlatista.