Chorvátska štrudľa

Autor receptu: majasan

Dobrý deň, pozerala som vašu stránku, zaujali ma štrúdle. Už jedenásť rokov žijem v Chorvátsku a pečiem ich z úplne jednoduchého cesta. Plnky môžete dokonca kombinovať tri v jednej štrudli. Tak vyskúšajte.

15
porcií
40 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zo vsetkych surovin na cesto umiesime hladke cesto, ktore nechame v mise kysnut, kym si pripravime plnky.
  2. Orechy, vlašske, lieskove, alebo mandle pomiesame s cukrom a horucim mliekom. Tvaroh pomiesame s cukrom, vanilkovym cukrom, vajickom, mozeme na zhustnutie pridat vanilkovy puding a marmeladu podla vašho vyberu pomiesame s mletymi piskotami, len nech nie je riedka a nevytecie. Všetky plnky možete prisposobit vašej chuti, pridat hrozienka , rum, čokoladu, mak, jablka, višne...
  3. Cesto si rozdelime na štyri kusy, rozvalkame na papieri na pečenie do formy obldžnika, na kratšiu stranu cesta si dame najprav pružok tvarohovej plnky a zarolujeme len jedenkrat, k nej si dame orechovy pružok a zarolujeme aj s tvarohovou plnkou do nej dame pružok marmeladovej plnky, cez ktoru "prehodime" cesto a pomocou papiera otočime štrudlu spojom dolu, prenesieme na plech, naplnime preostale cesto. Dobre premažeme olejom a napichame špajlou. Pečieme na 180 stupnov 1/2 hodiny.Cesto je naozaj univerzalne, možete ho použit i na pizzu, može byt v chladničke pripravene aj dva dni, dokonca sa može dat zmrznut a rychlo sa odmrzava. Fotografie nemam, aspon zatial. A originalne sa tieto štrudle peču na Plitvickych jazerach.