Gaštanový cheesecake

Cheesecake s gaštanovým pyré

Autor receptu: redakcia

12
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Sušienky rozdrvíme, primiešame rozpustené maslo. Hmotou vystelieme dno aj boky tortovej formy s priemerom 24 cm. Dáme stuhnúť do chladničky.
  2. Mascarpone, kyslú smotanu, cukor a gaštanové pyré vymiešame. Pridáme vajíčka, vymiešame a plnku nalejeme na stuhnutý korpus.
  3. Koláč pečieme vo vodnej pare. Spodok tortovej formy zabalíme do alobalu. Do plechu na pečenie nalejeme vodu do výšky 2 cm a vložíme naplnenú formu. Pečieme 40 minút pri 160 °C. Upečený cheesecake necháme vychladnúť.
  4. Poleva: Smotanu zohrejeme pod bod varu a zalejeme ňou nalámanú čokoládu. Necháme pár minút postáť a potom dohladka vymiešame. Nanesieme na vychladnutý cheesecake.
  5. Zákusok dáme na noc do chladničky. Na druhý deň vyberieme z formy a ozdobíme.