Gaštanový cheesecake
Cheesecake s gaštanovým pyré
Autor receptu: redakcia
12 porcií |
30 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup- Korpus: Sušienky rozdrvíme, primiešame rozpustené maslo. Hmotou vystelieme dno aj boky
tortovej formy s priemerom 24 cm. Dáme stuhnúť do chladničky.
- Mascarpone, kyslú smotanu, cukor a gaštanové
pyré vymiešame. Pridáme vajíčka, vymiešame
a plnku nalejeme na stuhnutý korpus.
- Koláč pečieme vo vodnej pare. Spodok tortovej
formy zabalíme do alobalu. Do plechu na pečenie
nalejeme vodu do výšky 2 cm a vložíme naplnenú
formu. Pečieme 40 minút pri 160 °C. Upečený cheesecake necháme vychladnúť.
- Poleva: Smotanu zohrejeme pod bod varu a zalejeme ňou nalámanú čokoládu. Necháme pár minút postáť a potom dohladka vymiešame. Nanesieme na vychladnutý cheesecake.
- Zákusok dáme na noc do chladničky. Na druhý deň vyberieme z formy
a ozdobíme.
|