Gaštanový cheesecake s lesným ovocím

Mário Dani
šéfkuchár hotela Zlatý kľúčik v Nitre, 7. apríla 2016
Gaštanový cheesecake s lesným ovocím
Foto: Ľuboš Pilc
8
porcií
30 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
175 g
70 g
1 ks
130 g
Krém:
100 g
6 ks
375 g
150 g
Poleva:
200 g
50 g
50 g




Postup

  1. 1

    Z hladkej múky, práškového cukru, zo žĺtka a z masla vymiesime cesto, ktoré vyformujeme do formy a dáme predpiecť na 8 minút do rúry.

  2. 2

    Vajcia, ricottu, gaštanové pyré a práškový cukor vymiešame na hladký krém a nalejeme na predpečený korpus. Pečieme pri 140 °C. Vychladnutý cheesecake prelejeme polevou.

Diskusia k receptu

vierasab
Cheesecake vyzerá veľmi lákavo, rada by som ho vyskúšala, ale chcem sa spýtať, že asi koľko toho ovocia sa dáva do krému? A tiež by som chcela vedieť priemer tortovej formy, v ktorej sa cake pečie. V recepte to chýba
Ďakujem za odpoveď




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia