Gaštanový cheesecake

lovemuffin - fotkalovemuffin, 21. júla 2014

Kto nemiluje gaštanové pyré, tak tento recept ani nepozerajte - je to totiž silno gaštanová pochúťka! viac najdete na mojom blogu: www.nikilovemuffin.blogspot.sk

8-10
porcií
70 minút
príprava
50 minút
na 160-170 °C

Suroviny

250 g
250 g (ako náhrada za hobbits)
125 g izbovej teploty
250 g
200 g
1 ks
80 g
2 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Tortovú formu si poriadne vymažeme maslom, dno môžeme vystlať papierom na pečenie. Sušienky si rozmixujeme na prášok (alebo ich dajte do mirkoténového sáčku a rozdrvte sekáčom na mäso). Musíte ale docieliť jemný prášok. Zmäknuté maslo nakrájame na kocky a pridáme do sušienkového prášku. Rukami poriadne vymiesime a vzniknutú mrveničku vysypeme do formy a poriadne utlačíme. Korpus dáme zapiecť na 10-15 minút do rúry na 180 stupňov. Potom necháme vychladnúť.

  2. 2

    V miske si vymiešame mascarpone, vajíčka, smotanu, múku a namrvené gaštanové pyré (ak ste kupovali zmrazené nezabudnite ho najprv rozmraziť). Podľa chuti pridajte cukor lebo gaštanové pyré je samo o sebe dosť sladké. Plnku nalejeme na korpus a pečieme vo vodnom kúpeli (do hlbšieho plechu dáme vodu a uložíme ho na spodok rúry aby koláčik nezoschol a ostal krémový) cca 50 minút na 160-170 stupňov (riaďte sa svojou rúrou).

  3. 3

    Po upečení vypneme rúru, ale neotvárame dvierka ešte aspoň 20 minút, až potom vypustíme paru. Po pol hodine otvoríme dvierka a necháme cheesecake chladnúť v rúre ešte tak 1 hodinu. Potom ho vyberiem, necháme úplne vychladnúť a dáme na noc do chladničky zatuhnúť (aspoň na 3-4 hodiny). Môžeme posypať čoko hoblinkami...

    Gaštanový cheesecake - obrázok 3

Diskusia k receptu

jozka2
ak nechas korpus piect pri 180 st.15-20 n,ako uvadzas hore,ten sa neupecie ten zhori,lebo je tenky a robi sa uz z upecenych susienok.Pri 180 st.C staci 5-7 .
brambora
horny obrazok vyzera ako bonbon toffifee. :) ale pochutila by som si veru.
babav
Uz som piekla aj chutnala viacej druhov "cheesecakes ",gastanovy este nie.Upiekla si vydarenu fajnovou dortu .5* za recept ,ukladam do KK . Ak mozem poradit, keksovy zaklad netreba piect staci natlacit na dno formy a dobre vychladit ...ma dost casu upiect sa s plnkou :-).
lovemuffin
ano, korpus aj staci poriadne zachladit bez pecenia. mi mame doma radi taky poriadne chrumkavy, takze preto ho vzdy zapekam a este mi nezhorel.
nancynka
nôj manžel miluje gaštanové pyre, urcite vyskusam.... ja robievam zákusok z gaštanového pyré
relaxx1
zas a znova teraz na jeseň úžasný a ideálny recept na skoré večery pri čaji alebo pri kávičke. milujeme ho aj na desiatu alebo na olovrant, vždy sa podarí a chutí fantasticky. dávam ale o 10-15 dkg cukru menej,nemáme veľmi radi presladené dezerty.
sharona
Prečo ten môj nevyzerá tak pekne, veď som postup aj množstvo surovín presne dodržala? Ten na obrázku má na povrchu takú akoby karamelovú vrstvičku a môj nie. A ani nevidno na pohľad, že je tam gaštanové pyré ako na tom obrázku :-(


dena95
Tak som vyskúšala. Trošku mi popukal, ale nevadí nám to. Ešte som zabudla na múku. Každopádne chutí nám.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia