Foto: danadam
Tento recept je jeden z nasich najoblubenejsich. Je to tiez nas tradicny recept na Sv. Valentina a je velmy chutny a rychly.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ako prve odporucam odvarit si cestoviny aby sme krevety mohli jest este horuce. Ja som pouzila trojfarebne farfalle.
- 2
Potom si ocistime krevety. Odporucam mrazene tmave (sede alebo sedo-cierne) krevety nelupane, stredne velke alebo velke (su drahsie), lebo to su prave tie ktore budu po osmazeni krasne ruzove a stavnate.
- 3
Nakrajame nadrobno cibulku a cesnak a osmazime ich na oleji kym nezmeknu, nie dozlata (inak by zhorkli kym sa nam osmazia krevety). Asi po 3 minutach pridame ocistene krevety a narychlo ich osmazime kym sa stocia ako slimaciky. A tu uz mozte vidiet ako sa z tmavych kreviet stali krasne ruzove krevety, odporucam ochutnat jednu uz v tom stadiu, je to dobrota.
- 4
Potom zmiernime teplotu a pridame crème fraîche (jemna smotana) a asi 1dcl vody pomedzi krevety. Asi po 3 minutach ked nam vsetko zacina hustnut pridame 1cl kopku, sol a cierne korenie podla chuti. Miesame bez prestavky kym nam na pekaci po vareske neostava ciara, pozri foto. To znamena ze jedlo je hotove a staci ho naservirovat a pustit sa do toho. Dobru chut!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ukladám a určite vyskúšam :)