Cestoviny s krevetami (à la crème fraîche)

danadam - fotkadanadam, 15. februára 2013
Cestoviny s krevetami (à la crème fraîche)
Foto: danadam

Tento recept je jeden z nasich najoblubenejsich. Je to tiez nas tradicny recept na Sv. Valentina a je velmy chutny a rychly.

20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    Ako prve odporucam odvarit si cestoviny aby sme krevety mohli jest este horuce. Ja som pouzila trojfarebne farfalle.

  2. 2

    Potom si ocistime krevety. Odporucam mrazene tmave (sede alebo sedo-cierne) krevety nelupane, stredne velke alebo velke (su drahsie), lebo to su prave tie ktore budu po osmazeni krasne ruzove a stavnate.

  3. 3

    Nakrajame nadrobno cibulku a cesnak a osmazime ich na oleji kym nezmeknu, nie dozlata (inak by zhorkli kym sa nam osmazia krevety). Asi po 3 minutach pridame ocistene krevety a narychlo ich osmazime kym sa stocia ako slimaciky. A tu uz mozte vidiet ako sa z tmavych kreviet stali krasne ruzove krevety, odporucam ochutnat jednu uz v tom stadiu, je to dobrota.

    Cestoviny s krevetami (à la crème fraîche) - obrázok 3
  4. 4

    Potom zmiernime teplotu a pridame crème fraîche (jemna smotana) a asi 1dcl vody pomedzi krevety. Asi po 3 minutach ked nam vsetko zacina hustnut pridame 1cl kopku, sol a cierne korenie podla chuti. Miesame bez prestavky kym nam na pekaci po vareske neostava ciara, pozri foto. To znamena ze jedlo je hotove a staci ho naservirovat a pustit sa do toho. Dobru chut!

    Cestoviny s krevetami (à la crème fraîche) - obrázok 4

Diskusia k receptu

danadam
dakujem a urcite vyskusajten priznavam ze tie krevety by som niekedy najradsej zjedla aj bez cestovin :o)
babulik83
vyzera to super,dakujem za inspiraciu ako potesit draheho z morskymi priserkami :-)