Cestoviny s krevetami (à la crème fraîche)
Autor receptu: danadam
Tento recept je jeden z nasich najoblubenejsich. Je to tiez nas tradicny recept na Sv. Valentina a je velmy chutny a rychly.
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Ako prve odporucam odvarit si cestoviny aby sme krevety mohli jest este horuce. Ja som pouzila trojfarebne farfalle.
- Potom si ocistime krevety. Odporucam mrazene tmave (sede alebo sedo-cierne) krevety nelupane, stredne velke alebo velke (su drahsie), lebo to su prave tie ktore budu po osmazeni krasne ruzove a stavnate.
- Nakrajame nadrobno cibulku a cesnak a osmazime ich na oleji kym nezmeknu, nie dozlata (inak by zhorkli kym sa nam osmazia krevety). Asi po 3 minutach pridame ocistene krevety a narychlo ich osmazime kym sa stocia ako slimaciky. A tu uz mozte vidiet ako sa z tmavych kreviet stali krasne ruzove krevety, odporucam ochutnat jednu uz v tom stadiu, je to dobrota.
- Potom zmiernime teplotu a pridame crème fraîche (jemna smotana) a asi 1dcl vody pomedzi krevety. Asi po 3 minutach ked nam vsetko zacina hustnut pridame 1cl kopku, sol a cierne korenie podla chuti. Miesame bez prestavky kym nam na pekaci po vareske neostava ciara, pozri foto. To znamena ze jedlo je hotove a staci ho naservirovat a pustit sa do toho. Dobru chut!