Cestoviny s krevetami (à la crème fraîche)

Autor receptu: danadam

Tento recept je jeden z nasich najoblubenejsich. Je to tiez nas tradicny recept na Sv. Valentina a je velmy chutny a rychly.

20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ako prve odporucam odvarit si cestoviny aby sme krevety mohli jest este horuce. Ja som pouzila trojfarebne farfalle.
  2. Potom si ocistime krevety. Odporucam mrazene tmave (sede alebo sedo-cierne) krevety nelupane, stredne velke alebo velke (su drahsie), lebo to su prave tie ktore budu po osmazeni krasne ruzove a stavnate.
  3. Nakrajame nadrobno cibulku a cesnak a osmazime ich na oleji kym nezmeknu, nie dozlata (inak by zhorkli kym sa nam osmazia krevety). Asi po 3 minutach pridame ocistene krevety a narychlo ich osmazime kym sa stocia ako slimaciky. A tu uz mozte vidiet ako sa z tmavych kreviet stali krasne ruzove krevety, odporucam ochutnat jednu uz v tom stadiu, je to dobrota.
  4. Potom zmiernime teplotu a pridame crème fraîche (jemna smotana) a asi 1dcl vody pomedzi krevety. Asi po 3 minutach ked nam vsetko zacina hustnut pridame 1cl kopku, sol a cierne korenie podla chuti. Miesame bez prestavky kym nam na pekaci po vareske neostava ciara, pozri foto. To znamena ze jedlo je hotove a staci ho naservirovat a pustit sa do toho. Dobru chut!