Cestoviny s králičím ragú
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup- Králičie mäso očistíme a nakrájame na kocky. Na olivovom oleji orestujeme koreňovú zeleninu a zeler nakrájané na drobné kocky, cibuľu nasekanú najemno, pridáme opečené králičie mäso, bobkový list, osolíme, okoreníme, podlejeme vínom a pomaly dusíme.
- Podľa potreby podlievame vývarom. Cestoviny uvaríme a zamiešame do ragú, pridáme parmezán, maslo a dobre premiešame.
- Náš tip: Ragú je tradičná zmes z jemných druhov mäsa a iných prísad (víno), ktoré sa samostatne dusia alebo
pečú a až potom sa zmiešajú v bielej bešamelovej omáčke. Dnes sa za ragú označuje takmer každá dusená mäsová zmes.
|