Cestoviny s králičím ragú

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Králičie mäso očistíme a nakrájame na kocky. Na olivovom oleji orestujeme koreňovú zeleninu a zeler nakrájané na drobné kocky, cibuľu nasekanú najemno, pridáme opečené králičie mäso, bobkový list, osolíme, okoreníme, podlejeme vínom a pomaly dusíme.
  2. Podľa potreby podlievame vývarom. Cestoviny uvaríme a zamiešame do ragú, pridáme parmezán, maslo a dobre premiešame.
  3. Náš tip: Ragú je tradičná zmes z jemných druhov mäsa a iných prísad (víno), ktoré sa samostatne dusia alebo pečú a až potom sa zmiešajú v bielej bešamelovej omáčke. Dnes sa za ragú označuje takmer každá dusená mäsová zmes.